A biztonságos versenyzésre hívták fel a figyelmet

8 október 2015 - 4 perc olvasási idő
hr-rally-sajttaj-ab-1_or

Balról jobbra: Borbély Károly, Szabó Gergő, Puskás István, Bunta Levente, Incze Csongor és Ferencz Csaba

A Hargita Gyöngye Rali csütörtök délben a Küküllő szállodában tartott hivatalos sajtótájékoztatóján Ferencz Csaba főszervező köszöntötte az egybegyűlteket.

A Hargita Rali huszonharmadik kiadását rendezzük, nagyon nagy számhoz érkeztünk. Az elődeinkhez méltóan szeretnénk folytatni a hagyományokat. Három éve van az új formátum, a rali népszerűsége pedig évről évre nő, egyre többen jelentkeznek, kíváncsiak vidékünkre.

mondta Ferencz Csaba.

A főszervezőtől Bunta Levente, Székelyudvarhely polgármestere vette át a szót.

Ismét ralit szerveznek Székelyudvarhelyen, ez egy jó dolog, mivel ismét pár napig az ország közepe lesz városunk. Köszönet jár a szervezőknek, hogy jó hírnevünket viszik az országba. Balesetmentes versenyt kívánok, mindenki vigyázzon a másik és saját testi épségére, figyeljünk egymásra.

nyilatkozta a polgármester.

Egy ilyen versenynek helye van a megyében, gazdaságilag és turisztikailag Udvarhelyszéknek komoly bevételt jelent. A megyei utakért aggódóknak üzenem, hogy a szervezőkkel azt az egyezséget kötöttük, hogy a verseny után ugyanolyan állapotba állítják vissza, mint ahogyan kapták.

mondta Incze Csongor, Hargita megye tanácsának alelnöke.

A Hargita Gyöngye második alkalommal főtámogatója a Hargita Ralinak.

Nagyon jó partnerségben vagyunk a szervezőkkel. Számunkra fontos ez a rangos és országos szintű esemény. Reméljük, sokan kilátogatnak majd a szakaszokra.

mondta Puskás István, a Hargita Gyöngye képviselője.

hr-rally-sajttaj-ab-7_or

Szabó Gergő

Szabó Gergő raliversenyző két évvel ezelőtt megnyerte a Hargita Ralit, tavaly objektív okok miatt nem tudott elindulni.

Mindig otthon érzem magam Székelyudvarhelyen. Nagyon örülök, hogy itt tudunk versenyezni, nagyon jó utak vannak. A biztonság nagyon fontos, mind a szurkolók, mind számunkra. Nem szabad elfelejteni, hogy mi lezárt pályákon versenyzünk és nem az országúton, figyeljünk oda egymásra.

mondta Szabó Gergő.

Navigátora, Borbély Károly bízik a jó szereplésben.

Harcban vagyunk az összetett és az osztályunk második helyéért, ezért a lehető legjobbat kell kihozzuk magunkból. Nem egyszerű egy ilyen népszerű ralit megszervezni. A nézők számára nagyon vonzó Hargita Rali híres az országban, ezt a tradíciót tovább kell vinni.

tette hozzá Borbély.

 

Tags: , ,