A Bucsin felforgatta az összetettet

8 október 2016 - 2 perc olvasási idő

A 24. Hargita Gyöngye Rali szombati napjának első gyorsasági szakasza Parajd határából rajtolt, a 28,84 km hosszú Bucsini speciális teljesítését követően új név került az összetett élére, Szabó Gergő átvette a vezetést, a második helyet ismét Simone Tempestini bitorolja, míg a pénteki napot megnyerő Dan Gîrtofan visszacsúszott a harmadik helyre.

hr-rally-16-csut-ba-5Már a Hargita Gyöngye Rali előtt is arról beszéltek a pilóták, hogy vízválasztó lehet az országos ralibajnokság leghosszabb aszfaltszakasza, a Bucsinon átvezető gyorsaság. Pénteken három gyorsasági szakaszt megnyert Dan Gîrtofan indult elsőként és végül 45.8 másodperccel lassabb volt Simone Tempestinivel szemben, továbbá Szabó Gergő is 38.6 másodperccel volt gyorsabb nála. Így utóbbi átvette a vezetést összetettben, előnye pedig 12.7 másodperc volt a második helyre feljövő Tempestinivel szemben.

A délelőtt második gyorsasági szakaszát, a 12 km hosszú Libán szakaszt Szabó Gergő nyerte, összetettbeli előnyét viszont csupán egy tizeddel tudta növelni a másodikként záró Tempestinivel szemben. Viorel Ivan (Dacia Logan) okozta a legnagyobb meglepetést ezen a szakaszon, hiszen a harmadik leggyorsabb időt autózta. Gîrtofan negyeddikként zárt, hátránya pedig tovább nőtt.

A kétkerékmeghajtásúak között Tempestini megtartotta vezető pozícióját, Teslovan pedig megelőzte Filipet és feljött a második helyre. A 9-es géposztályban is volt változás, Sebastian Barbu vette át a vezetést, mögötte Szabó Csongor és Raul Badiu a sorrend.

Délután még hat gyorsasági szakasz vár a pilótákra, kétszer fogják teljesíteni a Patakfalva, Szentpál és Lövéte gyorsasági szakaszokat.