A visszaszámlálás elkezdődött

9 október 2015 - 2 perc olvasási idő

Ma 16.01-kor elkezdődik a román ralibajnokság utolsó fordulójának, a Hargita Gyöngye Rali első gyorsasági szakasza. A rali legnagyobb tétje, hogy a tíz szakasz végén miképp fog kinézni az összetett és a 2-es géposztály dobogója. Simone Tempestini az előző, Jászvásáron és környékén rendezett ralin matematikailag is bebiztosította bajnoki címét.

Szabó Gergő, Keleti Edwin, Marco Tempestini, Bogdan Marișca és Dan Gîrtofan is érdekelt a dobogóért folytatott harcban, így száguldásban és látványban biztosan nem lesz hiány. Érdemes figyelni a 3-as osztályra is, ahol még nem dőlt el, hogy ki emelheti magasba az első helyért járó trófeát. Hasonlóan kiélezett küzdelem várható az 5-ös és 9-es osztályban, akárcsak a Dacia Kupában.

A hivatalos rajtlista szerint 46 páros sorakozik fel a rajthoz, közülük 41-en az FIA táblázaton is érdekeltek. A legtöbb autó a 9-es osztályban található (21), legkevesebben a 13-asban, oda egy autó nevezett be.

Ma a Hargita, a Homoródalmás és a Homoródkeményfalva gyorsasági szakaszokon megy végig a mezőny, délután, 17.52-es kezdéssel pedig a Székelyudvarhely központjában rendezendő, Dietrich Árpád névre hallgató szuperspeciálist teljesítik a pilóták. A négy gyorsasági szakasz hossza 29,27 km-t.

Az október 9–10. között rendezendő Hargita Gyöngye Rali a román ralibajnokság nyolcadik, egyben utolsó fordulója. Az eseményt a FRAS (FederațieiRomâne de AutomobilismSportiv) égisze alatt rendezi a MAXX Racing a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal és Hargita Megye Tanácsának támogatásával.

Szponzorok: Hargita Gyöngye, Serendipity, Septimia, Magdolna ImpexKFT, Küküllő Szálloda, Amigo&Intercost.

Tags: ,