Az első helyet célozta meg Botka Dávid

13 július 2017 - 3 perc olvasási idő

A győzelemre hajt az idei Hargita Gyöngye Ralin a 2015-ös ERC2-es Európa-bajnok Botka Dávid.

– Három évvel ezelőtt megnyerte a Hargita Ralit, az utóbbi két kiíráson viszont nem tudott részt venni.

– 2013-ban indultunk először, akkor vezettük is a versenyt, de sajnos motorproblémák miatt kiestünk. 2014-ben sikerült megnyerni, akkor nagyon élveztük a versengést, kiváló rali volt. Sajnos tavaly és azelőtt különböző okok miatt nem tudtunk eljönni. Számunkra jelenleg az Európa-bajnokság a fontos, de amikor lehet, mindig eljövünk a Hargita Ralira, mivel nagyon szeretjük Udvarhelyt és környékét. Most teljesen más verseny lesz, hiszen felületet váltottak, nagyon gyors, izgalmas és szép szakaszok várnak ránk, amelyeken a legjobbat akarjuk kihozni a kocsiból és magunkból is.

– Információink szerint most fogja először élesben kipróbálni az új Škoda Fabia R5-öt.

– Igen, először versenyzünk ezzel az autóval. Most megyünk tesztelni, még teljesen ismeretlen számomra, hiszen még nem is vezettem. A Hargita Gyöngye Ralin az a célunk, hogy minél gyorsabbak legyünk, és természetesen meg akarjuk nyerni a versenyt. Az Eb-n több versenyt is fel kellett adnunk, ezért is váltottunk autót. Most van az összeszokási időszak, hogy minél gyorsabbak legyünk. A Hargita Rali után részt veszünk a lengyelországi Eb-futamon, így számunkra a hét végi verseny tökéletes felkészülés is egyben.

– 2013-ban összetettben François Delecour mögött második helyen végzett a román bajnokságban.

– Szerintem eddigi pályafutásom legjobb szezonja volt, nagyon tetszett az a bajnokság.

– Mindenki a Simone Tempestini–Botka Dávid párharcról beszél, azaz hogy a Hargita Ralin a junior világbajnok összecsap az Európa-bajnokkal.

– Simone nagyon tehetséges pilóta, régóta ismerem, többször versenyeztünk egymás ellen. Korábban is voltak kimagaslóan jó eredményei, és továbbra is nagyon fiatal. Stabil és jó pilóta lett, szerintem most kicsit hátrányban lesz a kocsija miatt, de a kilométerek mellette szólnak, mindenképpen izgalmas verseny lesz.