Az idény legnehezebb versenye

25 szeptember 2014 - 7 perc olvasási idő

Győzni akarnak a csíkiak

Holnap kezdődik és szombaton este ér véget a hazai rali bajnokság utolsó versenye, a Hargita gyöngye Rali. A Logan-kupában jelenleg második helyen álló Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre alkotta páros győzni szeretne, habár számukra a hazai verseny lesz a legnehezebb. A csíki ralisok számítanak a szurkolók jelenlétére és biztatására.

A hétvégén véget ér az idei román rali bajnokság, a pontvadászat futamára holnap és szombaton kerül sor Székelyudvarhely és környékén. A bajnokság nyílt több kategóriában és géposztályban is, így a Hargita Gyöngye Rali után válik ismerté a 2014-es pontvadászat győztese.

A csíkszeredai Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros a Dacia Logan-kupában a második helyről várja az idényzáró futamot. A sorozatot Bogdan Barbu vezeti 116,6 ponttal, a csíkiaknak 109, míg a sepsiszentgyörgyi Kelemen Péter Sándornak 95,4 pontja van, elméletileg neki is van még esélye a bajnoki címre, ám Barbu és Teslovan–Cseh duó között dől majd el a Logan-kupa idei kiírása. A részvételre 12 bónuszpontot kapnak a Logan-kupában szereplők, a nevezési listán viszont mindhárom bajnoki címre esélyes páros megtalálható, így amennyiben a technika nem tréfálja meg valamelyik iratkozót a három közül, akkor a pályákon dől el a bajnoki cím sorsa.

Kedden és tegnap rendezték a Hargita Gyöngye Rali pályabejárásait, a résztvevők három alkalommal járhatták le itiner írásáért a gyorsasági szakaszokat. Annak ellenére, hogy hazai futamnak számít a csíkiak számára a verseny, ők is csak az elmúlt két napban mehettek fel a pályákra, ugyanis a szabály tiltja és kizárással sújtja a korábbi pályabejárásokat.

Az első benyomásom az, hogy a szervező Maxx Racing kitett magáért: nemcsak a pályák jók, hanem az útburkolat is remek. Azt hiszem, látványos lesz a verseny, és remélem, hogy számunkra a lehető legjobban sikerül majd.

mondta Teslovan Adrian

A csíki pilóta hozzátette, nem titkolt céljuk a Hargita Gyöngye Rali megnyerése a Logan-kupában, hiszen egy győzelem egyben a bajnoki címet is jelentené számukra.

Egy hatodik hely elég ahhoz, hogy év végén dobogósok legyünk a Logan-kupában, de mi nem elégszünk meg ezzel. Nyerni akarunk, ahogyan azt már az idény elején jeleztük. Sajnos, nem minden verseny úgy jött össze, ahogyan szerettük volna, főleg a Iasi Rali után bánkódtunk, ahol az autó motorproblémái miatt egy második helyezést dobtunk el és lettünk ötödikek.

nyilatkozta lapunknak Teslovan. Hozzátette, ahhoz képest, hogy nyolc év után tértek vissza a versenyzéshez és első idényük a Logan-kupában, elégedettek az eddig elért eredményekkel.

Az autón a Iasi-ban észlelt motorproblémákat orvosolták a technikai partnerünk, a Colina Motors szerelői. A moldvai versenyt követően a shakedown keretében ma fogunk tesztelni, remélem, minden rendben lesz az autóval. Várjuk nagyon a versenyt.

mondta Cseh Vajk Imre. Hozzátette, mivel hazai verseny lesz az idényzáró, számítanak a szurkolóik jelenlétére.

Felemásak az érzéseim, hiszen nyerni szeretnénk, de a hazai közönségünknek is meg szeretnénk mutatni, nem véletlenül vagyunk bajnokesélyesek.

tette hozzá a csíkszeredai navigátor.

A pályák

Elégedettek a csíkiak a Hargita Gyöngye Rali gyorsasági szakaszaival. Mint mondták, a pályák minősége kiváló, a Kápolnás szakasz pedig kimondottan nézőbarát, viszont a Varság-Korong szelektív az, amelyiknek a közepére is be lehet könnyedén menni.

Az Oroszhegy első fele nagyon gyors, a második fele technikás és nagy figyelmet igényel. A pálya útminősége is remek. A Varság-Korond kétharmada lejtős, ez szintén nagy figyelmet követel mind a pilótától, mind pedig a navigátortól. A Kápolnás szakasz tele van ugratóval, nagyon szép a táj, viszont a vége nagyon szűk. Ezt a szakaszt ajánlom a nézőknek a leginkább. A szuperszpeciál Székelyudvarhely központjában látványos lesz, a Dietrich Árpád-Hargita nevet viselő szelektíven az út nem a legjobb minőségű, a második fele a Dacia Loganoknak egyáltalán nem kedvez. Összességében azonban azt tudom mondani a pályabejárások után, hogy a szakaszok mind kiválóak.

mondta Cseh Vajk Imre.

A hazai futamon két megyebeli támogatóval bővült a csíki ralisok támogatói köre. A Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre alkotta párost a Borszék Ásványvíz Rt., a Pigna, a Hofigal, a Defi, a Kristal Glam Club, a Djili Soy, a Prodia, a Székelyudvarhelyi Rapid Sped, a Székelykeresztúri Spectrum Center, a Hargita Népe és a Colina Motors támogatja.

Kopacz Gyula

kopacz.gyula@hargitanepe.ro