Az utolsó kör dönt a győztesről

8 október 2016 - 1 minute read

Simone Tempestini zsinórban három győzelmet szerzett a szombaton délután rendezett Patakfalva, Szentpál és Lövéte gyorsasági szakaszokon, így összetettben három tizedre csökkentette hátrányát az éllovas Szabó Gergővel szemben.

hr-rally-16-shakedown-ba-49A szombati délután egyértelmű főszereplőjévé lépett elő Simone Tempestini, a Napoca Rally Academy fiatal tehetsége zsinórban aratta a szakaszgyőzelmeket, Patakfalván Keleti Edwint előzte meg, Szentpálon és Lövétén pedig Szabó Gergőt utasította maga mögé.

Összetettben a hátránya így csupán három tizedre csökkent. Így az utolsó körön (Patakfalva, Szentpál és Lövéte) dől el, hogy ki nyeri a 24. Hargita Gyöngye Ralit.

A harmadik helyen továbbra is Dan Gîrtofan áll, hátránya 54 másodperc Szabó és Tempestini mögött. A negyedik helyen Keleti Edwin áll, 1:02.3 perces hátránnyal.

A kétkerékmeghajtású autók versenyében nem változott az élmezőny, Tempestini vezet Teslovan és Filip előtt, míg a 9-es géposztályban Sebastian Barbu vezet Raul Badiu és Szabó Csongor előtt.

Hamarosan kezdődik a Hargita Gyöngye Rali utolsó szakasza, a Patakfalva 3, a Szentpál 3 és a Lövéte 3 gyorsaságit követően derül ki a győztes kiléte.