Bajnokként érkezik Keleti

3 október 2016 - 7 minutes read

A 3-as géposztály bajnokaként érkezik Székelyudvarhelyre Keleti Edwin, ám a számára mégis nagy a tét a Hargita Gyöngye Ralin. A kolozsvári pilóta az összetettben jelenleg a harmadik és ezt a helyet szeretné mindenképpen megvédeni, előnye 26 pont Szabó Gergővel szemben. Ábrahám Thomas az utolsó négy versenyt idő előtt zárta le, így számára a célba érés a tét. No meg a látványos autózás.

14_hr-rali_2_keleti-tomiEgy hét múlva a pályabejárásokkal kezdődik el a Hargita Gyöngye Rali, összetettben és több géposztályban is már bajnokot hirdettek, ennek ellenére több pilóta számára is téttel bír a hazai pontvadászat utolsó futama. Keleti Edwin ugyan megnyerte a 3-as géposztályban a 2016-os bajnoki címet, ám összetettben harcban áll a harmadik helyért, Szabó Gergővel szemben 26 pont az előnye, így mindenképpen a magyar előtt kellene végezzen ahhoz, hogy a dobogó alsó fokára állhasson az év végi gálán.

Noha 1992 óta versenyzik, Keleti először 2005-ben indult a Hargita Ralin egy A csoportos Renault Clio RS-sel, igaz, azt a versenyt egy műszaki hiba miatt nem tudta befejezni. A kolozsvári pilótának nagyon tetszett mindig a hargitai verseny, azt mondja, örömmel jön ide, sőt nem egy alkalommal a megyebeli utakat választotta tesztelésre is. – Fantasztikus élményt nyújt a Hargita Rali, mindig szívesen jövök. Talán csak 2014-ben távoztam rossz szájízzel Székelyudvarhelyről – mondta a kolozsvári pilóta. Hozzátette, abban az évben a bajnoki címet bukta el a Hargitán. – Stresszes verseny volt számomra a 2014-es Hargita Rali, ugyanis itt dőlt el a bajnoki elsőség. Francois Delecour-ral voltam harcban, az első szakaszon akkori versenygépem – Ford Fiesta R5 – hátsó differenciálzárja nem működött, ami miatt az első két szelektíven nagyon sok időt vesztettem. A francia nyert és bajnok is lett – mondta lapunknak Keleti.
A kolozsvári pilóta azon kevés sportolók közé tartozik, aki inkább a murvás hargitai versenyt szerette. – Bánom, hogy már nem murvás utakon zajlik a Hargita Rali, de biztos vagyok benne, hogy az idei viadal aszfalton is egy jó verseny lesz – mondta Keleti. A hazai bajnokság leghosszabb szelektívjéről azt mondta, megterhelő lesz. – Egy 28,8 kilométeres szakasz nagyon hosszúnak számít, és ez megviseli mind a sportolókat, mind az autót. De ugyanakkor fontos, hogy ilyen hosszú gyorsok is legyenek a versenyekben. A baj az, hogy Bucsinon átvezető pálya túl széles és túl sok a hosszú egyenes. Szerintem óriási lesz itt a végsebesség és az átlagsebesség is és ez nem igazan pozitív – tette hozzá Keleti. Utoljára 2011-ben a Maros Rali során keltek át a Bucsinon versenytempóban a pilóták, akkor Szabó Gergő 126 kilométer/órás átlagsebességgel teljesítette a szakaszt.

Célba érni

Ábrahám Thomas az egyik leglátványosabban versenyző hazai rali pilóta. Családi autóból épített versenyautót, és ahol feltűnik a kombi Mitsubishi, mindenhol szurkolók veszik körül. „Kilinccsel előre” autózik, azaz az úton többet van a kocsi keresztbe, ő az, aki tényleg élvezetből ralizik. Negyvenhét éves, de mégis Apunak becézik, állandóan mosolyog és vicceivel nevetteti rajongóit.
– 2000-ben kezdtem el versenyezni, akkor indultam először a Hargita Ralin is egy 16 szelepes VW Golf 2 GTI-vel. Az eredmény fantasztikus volt, megnyertem a kezdők kategóriájában a versenyt és itt lettem bajnok először. Abban az évben az utolsók között rajtoltunk. Az utolsó gyorsasági a híres Piricskén volt, mire odaértünk mi már sötét volt. A kocsi kipufogója megsérült, így méteres lángok csaptak ki az autó alól, a gyorson lévő nézők pedig próbáltak megállítani, mert azt hitték, kigyulladt a kocsi – emlékszik vissza Ábrahám Thomas. A szintén kolozsvári pilóta szereti az aszfaltversenyeket, így nagyon örül, hogy idén már nem murván lesz a viadal.
A Bucsinon átvezető szakaszról azt mondta, ha nem lesz meleg, baj sem lesz. – Én szeretem a hosszú szelektíveket. Remélem nem lesz 40 fokos meleg, mert akkor lejtmenetben könnyen fékhatás nélkül maradhat a versenyautó – mondta Ábrahám Thomas. Úgy fogalmazott, hogy a Bucsin egy gyönyörű szakasz, amely pont olyamn összetett, mint a híres nagybanyai Gutin szelektív.
Ábrahám mindenképpen célba szeretne érni, egy győzelem esetén pedig a 11-es géposztályban dobogós helyen zárná az évet. – Úgy illene, hogy ezt a versenyt valahogy befejezem valamilyen úton-módon. Sőt, ha lehetne akkor egy dobogós helyre vágyom. Habár félek attól, nehogy mélységiszonyom legyen a dobogón, mivel az utolsó négy versenyt egy-egy szelektív melletti árokba fejeztem be – nyilatkozta nevetve Ábrahám Thomas.
A Hargita Gyöngye Rali az országos bajnokság idényzáró futama, a viadalt október 7. és 8.-án rendezik, a verseny főhadiszállása Székelyudvarhely lesz. Az esemény médiapartnere a Hargita Népe napilap.

 

Kopacz Gyula
kopacz.gyula@hargitanepe.ro

Tags: , , ,