Balesetek miatt állt a Hargita Gyöngye Rali

14 július 2018 - 3 perc olvasási idő
  • Látványos baleset miatt kiesett Dan Gîrtofan/Tudor Mârza kettős az ötödik gyorsasági szakaszon
  • A Norbert Maior/Francesca Maior páros is lecsúszott az útról, vizsgálatok miatt kórházba szállították őket
  • Azok a versenyzők, akik nem rajtoltak el, összekötő szakaszként teljesítik a három gyorsaságit

A Hargita Gyöngye Rali ötödik gyorsasági szakaszán (PS5, Szentpál) történt balesetek miatt megállították a versenyzést, mivel az egyik párosnak orvosi ellátásra volt szüksége.

A szentpáli gyorsasági szakasz egyik S kanyarjába érkezett nagy sebességgel Dan Gîrtofan, levágta az utat, emiatt elveszítette az uralmát a Skoda Fabia R5 felett, és felborult, az autó a levegőben többször is megfordult. A pilóta, és navigátora, Tudor Marza nem szenvedett súlyos sérülést.
Nem sokkal később ugyanabban a dupla kanyarban újabb baleset történt, Norbert Maior (Peugeot 106) is lecsúszott az útról, és összetörte autójának elejét. Navigátora, egyben testvére, Francesca Maior megsérült, a mentősök segítségére is szükség volt, hogy ki tudják szedni a járműből.

„A balesetben megsérült a pilóta és a navigátora is. Két mentőautó szállította őket a székelyudvarhelyi városi kórházba, ahol kivizsgálják mindkettőjüket. Elsőként a navigátort kellett elszállítani a kórházba, ám a helyszínen levő orvos egy újabb mentőautót igényelt. Mindketten a borulásban sérültek meg, saját lábukon hagyták el a kocsit” – mondta Domokos Iván, a Hargita Megyei Mentőszolgálat orvosigazgatója.

A versenyzést megállították, azok a pilóták, akik nem rajtoltak el, a 4-es, 5-ös és 6-os gyorsasági szakaszokat összekötő szakaszként teljesítik. A mentőautók közben ismét a helyükön vannak, a részvevők pedig a székelyudvarhelyi szervizpark felé vették az irányt. A Hargita Gyöngye Rali az előzetes programhoz képest kisebb csúszással a hetedik gyorsasági szakasszal folytatódik (PS7, Szentpál 2).
Amint újabb információink vannak a sérültek állapotáról, rögtön jelentkezünk!