Dan Gîrtofan volt a leggyorsabb a shakedown-on

7 május 2021 - 3 perc olvasási idő

Pénteken reggel Székelyudvarhely és Farcád közötti 2,8 km hosszú útszakaszon rendezték a 29. Hargita Gyöngye Rali finomhangolását, a shakedonwt.

A leggyorsabb Dan Gîrtofan, az országos ralibajnokság éllovasa volt, harmadik nekifutásra 1:27.8-as időt ment. „Giri” a shakedown során két olyan időt ért el, amit a többi csapat nem tudott felülmúlni.

Bogdan Marișca, a Napoca Rally Academy első számú pilótája ezen a versenyen a címvédő Simone Tempestini távollétében, a második legjobb időt érte el 1:29.8-al, amit az utolsó végigmenetelén ért el.

A harmadik helyet Bogdan Năstase szerezte meg, aki 1:31.1-gyel kilenc tizeddel volt gyorsabb a magyarországi Botka Dávidnál (1:32.0).

A shakedown eredményei a https://live.fras.ro/results/raliul-harghitei/shakedown/cnrd oldalon érhetők el. Ma délután kezdődik a tényleges verseny. Az első autó a tervek szerint 15.00-kor indul, míg az első gyorsasági szakasz, a libáni 15.53-kor kezdődik.

A pénteki program

15.53 PS1 Libán (12,10 km)

16.41 PS2 Bucsin 1 (10,80 km)

18.04 PS3 Bucsin 2 (11,40 km) – a FRAS és a LookSport csatornákon élőben közvetítik

A Hargita Gyöngye Rali Hargita Megye Tanácsa, Székelyudvarhely, Lövéte, Oklánd és Homoródszentmárton önkormányzatai támogatásával kerül megrendezésre. Főtámogató: Hargita Gyöngye. Partnerek: Amigo&Intercost, Septimia Hotels&Spa Resort, Magdolna Impex, Eurato, Color Metal, Tendixx.com, Mastertent, Hargita Megyei Ifjúsági és Sporthatóság, Visitharghita.com, Toyota Eurocar Trading, Viking, Brother, Kero Bike, Service Center, Ademo Renovatie.

Médiatámogatók: Székelyhon, Erdélyi Sport, Hargita Népe, Presztízs Sport, Autorally, Rallymax, Rallyphoto.ro.

Végül, de nem utolsósorban a verseny a Hargita Megyei Rendőrség, a Székelyudvarhelyi Rendőrség, a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség, Hargita Megyei Tűzoltóság, Hargita egyei Mentőszolgálat és a Hargita Megyei Csendőrség támogatásával zajlik.

A versennyel kapcsolatos további információkért látogasson el a www.raliulharghitei.ro weboldalra.