Dobogós helyen végezne a Teslovan–Cseh duó

17 július 2020 - 5 perc olvasási idő

Már tapasztalt párosnak számít a romániai ralibajnokságban a székelyföldi Adrian Teslovan és Cseh Vajk Imre alkotta duó. A csapat pilótája a csíkszeredai születésű, munkahelye miatt jelenleg Bukarestben élő, magyarul kitűnően beszélő Adrian Teslovan, navigátora pedig a szintén csíkszeredai Cseh Vajk Imre. Utóbbival a hétvégi raliról, csapatuk esélyeiről beszélgettünk.

Cseh Vajk Imre már kicsi korától több sportot kipróbált, gyerekként gokartozott, jelenleg amatőrként jégkorongozik. Szereti az adrenalint követelő sportágakat, ez valószínűleg öröklődött, hiszen egyenes ágú rokona minden idők egyik legjobb romániai kaszkadőrjének, a hat éve elhunyt Cseh Szabolcsnak.

„Először 2003-ban versenyeztünk együtt Teslovannal, az akkori Hargita Ralira a mi autónk nem lett kész, Ádi navigátorának pedig külföldre kellett utaznia. Ismertük egymást, így nem volt gond, sőt a Madarasi Hargita gyorsaságin egy Dacia Novával olyan időeredményt értünk el akkor, aminél azóta sem ment senki gyorsabban azon a szakaszon. Többnyire anyagi gondok miatt egy ideig nem versenyeztünk. 2013-ban újraindult a Hargita Rali, és erre mi is beneveztünk. Hogy ne menjünk felkészületlenül, előtte részt vettünk az európai versenynaptárban is szereplő Szeben Ralin, és mivel mindkét verseny jól sikerült, nekifogtunk összegyűjteni az anyagi hátteret, hogy egy teljes szezont tudjunk teljesíteni” – mesélte Cseh Vajk Imre.

A Teslovan–Cseh páros eddigi legjobb eredménye egy negyedik hely összetettben a Bákó Ralin, valamint számos kategóriagyőzelem a Logan Kupán, illetve a kétkerék-meghajtásúak között. Elmondható, hogy ha nincsenek technikai problémáik, akkor mindig a top tízbe tudják vezetni az autót.

„Idén a világjárvány miatt csak egy komolyabb teszten tudtunk részt venni a Büdösfürdő felé vezető szakaszon, ott tudtunk finomításokat végezni az autón. Más lehetőség nem volt. Hosszú, nyolc hónapos volt a szünet, és ez nagyon érződött. Az idény első versenyén, az Argeș Ralin az autó jól ment, de sajnos az utolsó gyorsaságin volt egy defektünk, és emiatt visszaestünk a rangsorban” – nyilatkozta a csíkszeredai navigátor. Az Argeș Ralin a Citroën DS3 R3T Max-szal versenyző Teslovan–Cseh duó összetettben a 7. helyen végzett.

Drága sport a raliversenyzés. Az autó sajátjuk, és Cseh szerint – ha nincsenek be nem számított események – az éves költségvetésük legalább 45 ezer euró kell legyen, hogy minden versenyen részt tudjanak venni. Szerződésük van a bukaresti Omega Motorsport céggel, ők szervizelik az autójukat, ott vannak velük a versenyeken, ők viszik, hozzák a versenyautót.

„Összevonták a Brassó és a Hargita Ralit, ez egy szép gesztus mindkét rendező részéről. A koronavírus megbolondította az egész országot, így későn kezdődhetett el a szezon. Kilenc ralit terveztek, de végül leszűkült hatra, és ebben van a mostani testvérrali. Az elsőkerék-meghajtásúak között mindenképpen dobogósok szeretnénk lenni, és ha lehet, a dobogó legfelső fokára állni. Szeretjük a Hargita Ralit, ismerjük a pályát, de a Brassó megyei szakaszok sem idegenek számunkra, ott is mát többször rajthoz álltunk. Ha az időjárás vagy a technika közbe nem szól, remélem, jól fogunk szerepelni a hétvégi versenyen” – nyilatkozta Cseh Vajk Imre.