Félszázan a nevezési listán

30 szeptember 2015 - 5 perc olvasási idő

Plakat-HU-resizedHat magyar, négy megyebeli is indul

Közzétette a szervező Maxx Racing vezetősége a jövő hétvégi Hargita Ralira előzetesen nevezők listáját. A viadalra ötven páros nevezett, közülük hárman a felvezető szerepét vállalták. A rajtlistán hat magyarországi és négy Hargita megyei páros is szerepel.

Népes, félszáz párosból álló mezőny vág neki a jövő hétvégi Hargita Ralinak. Az országos bajnokság utolsó futamán több magyarországi pilóta is elrajtol, de négy megyebeli páros is szerepel a tegnap a szervező Maxx Racing által közzétett előzetes nevezési listán. Ez a jövő hét folyamán még módosulhat, ugyanis a rajtlista a technikai gépátvételt követően válik véglegessé.

A legtöbben – huszonketten – a 9-es géposztályban neveztek, közülük tizenhárman Daciával – 12-en Logannal, egy pedig Sanderoval – állnak rajthoz. Tizenegyen Mitsubishi Lancer EVO mellett tették le a voksukat, de három Ford Fiesta R5 is lesz a rajtnál. Annak ellenére, hogy a bajnoki címet már megnyerte, Simone Tempestini vállalta az indulást.

De nem hiányzik a rajtlistáról Dan Gârtofan és Bogdan Marişca sem, a kolozsvári Juhos Zoltán egy Ford Fiesta R5-öst bérelt a versenyre, Keleti Edwin Mitsubishit választott, Szabó Csongor a Suzuki-kupában a bajnoki dobogóért hajt, míg Ábrahám Thomas egy kombi Mitsubishivel autózik majd „kilinccsel előre”, ahogy ő ígérte.

Élesben először teszteli majd a Mach1 által kifejlesztett Dacia Sanderot George Grigorescu, ám a típus mellett döntött Cătălin Grigoriu is, ám amíg előbbi a 9-es, utóbbi a 14-es géposztályban szerepel majd. Előfutó lesz a többszörös román bajnok Ştefan Vasile, igaz, ő előre nem nevesítette meg versenygépét, ám az ismert rali berkekben, hogy újjáépítették azt az autót, amellyel 1985-ben az Akropolisz Ralin harmadik helyen zárt és megnyerte a Portugál Ralit: mindkettő vb-futam volt. Reméljük, hogy a legendás sárga 1310-es Daciával látjuk majd a Hargita Ralin.

Magyarok, megyebeliek

Habár Szabó Gergő magyar állampolgárként több éve is tagja a hazai ralis mezőnynek, őt a székelyföldieknek kevésbé kell bemutatni. Előfutóként egy BMW M3-assal indul Sipos Zoltán, viszont versenyezni fog Kőházi Károly, Lovász Pál, Kelő Gere László és Bereczki Norbert.

Habár Tassi Róbert ugyan magyar állampolgár, az üzletember Székelyudvarhelyen él és számára a Hargita Rali lesz az első versenye, neki a sepsiszentgyörgyi Molnár Gyula segít majd a „jobb egyből”. Pethő Attila tavaly is egy Dacia Logannal indult, neki a csíkszeredai születésű, ám Udvarhelyen élő Mag Levente navigál majd. A csíkszeredai Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros a Logan-kupa összetett harmadik helyéért hajt majd a Hargita Ralin, a negyedik megyebeli páros pedig előfutóként indul, Pál Alpárnak Székely Róbert navigál majd.

 

A Hargita Gyöngye Rali a hazai bajnokság nyolcadik fordulója, amelyet a Román Autósport Szövetség égisze alatt a Székelyudvarhelyi MAXX Racing szervez október 2015. 9. és 10-én. Az esemény rendezőpartnerei: Hargita Megye Tanácsa, Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Támogatók: Hargita Gyöngye Rt., Serendipity, Septimia, Magdolna Impex Kft., Küküllő Szálloda, Amigo&Intercost.

Tags: ,