Gîrtofané az első nap

7 október 2016 - 2 minutes read

Dan Gîrtofan áll az élen a 24. Hargita Gyöngye Rali első napját követően, miután a péntekre beütemezett négy gyorsasági szakaszból hármat megnyert. Előnye 14.8 másodperc a második helyezett Szabó Gergővel szemben. A pódium harmadik helyén jelenleg Keleti Edwin áll, míg a kétkerékmeghajtású autók éllovasa, Simone Tempestini a negyedik.

hr-rally-16-superspecial-ba-6Annak ellenére, hogy a székelyudvarhelyi városi sportcsarnok, park és strand között rendezett, Dietrich Árpádról elnevezett szuperspeciális csupán 1.6 km hosszú volt, komolyan átírta az összetett állását. Dan Gîrtofan volt a leggyorsabb, megelőzve Keleti Edwint (+ 0.9) és Szabó Gergőt (+1.5). A brassói pilóta tehát megtartotta az összetettbeli éllovas helyezését.

Az SS előtti második helyezett Simon Tempestini technikai problémával küzdött egész nap. Kocsija sebességváltója okozott gondot neki, többször nem működött megfelelően, így a szuperspeciálison 27.7 másodperc hátránnyal ért célba, így az összetettben is leszorult a dobogóról, jelenleg Szabó és Keleti mögött a negyedik helyen áll.

A kétkerékmeghajtásúak között Tempestini továbbra is vezet Filip és Teslovan előtt. A 9-es géposztály állása nem változott a szuperspeciális után, Florinel Tincescu vezet Sebastian Barbu és Raul Badiu előtt.

Szombaton nyolc gyorsasági szakasz lesz, melyek összhossza 93,72 km lesz. A versenyzők reggel az ország leghosszabb aszfalt gyorsasági szakaszát teljesítik (Bucsin, 28.84 km), majd a libáni gyorsasági következik. Ezt követően kétszer teljesítik a péntekre is beütemezett három gyorsasági szakaszt (Patakfalva, Szentpál és Lövéte). A reggeli rajt 10.18-ra van ütemezve, míg a városba este hét óra után fognak beérni a kocsik.

A Hargita Gyöngye Rali a román ralibajnokság nyoladik, egyben utolsó állomása.