Hargita Rali: mi történik a szervizparkban?

5 május 2021 - 11 perc olvasási idő

A raliversenyeken kulcsfontosságú szerepe van a szervizparknak és az ott tevékenykedő szakembereknek. Az autók megmérettetésekre való felkészítéséről az utóbbi években legjobban teljesítő székelyföldi duó csíkszeredai tagjai, Adrian Teslovan és Cseh Vajk Imre meséltek.

Cseh Vajk Imre navigátor szerint sokszor emberfeletti dolgokat végeznek a szerelők, sok esetben ők mentenek meg egy-egy versenyt.

„A szervizcsapat, amellyel mi dolgozunk, szakosodva van ezekre a raliversenyekre, és általában négy-öt autónak van egy szerelőcsapata. Ezekben a csapatokban a szakemberek mellett van egy mérnök, illetve egy menedzser, aki az egészet levezényli.

Többen bérautókkal versenyeznek, az ő esetükben a szervizcsapat a bérautóval együtt érkezik. A kisebb egységek, a kevesebb költségvetéssel rendelkező pilóták nem tudnak külön szervizcsapatot megengedni maguknak, nekik csak a legszükségesebbre futja. Az ő esetükben legtöbbször egyetlen szerelő jön, aki egy barát vagy egy családtag”

– mondta el Cseh.

Teslovánék esetében a szervizcsapat viszi az autót a rajt helyszínére, már egy nappal a verseny előtt megérkeznek, felállítják a sátrakat, előkészítik az autót, zajlanak a műszaki ellenőrzések. Megkapják a versenyigazgatóságtól a logókat, amelyeket fel kell ragasztani az autókra, majd elvégzik a legfinomabb hangolásokat is.

„Például mindenféle időjárási viszonyra fel kell lenniük készülve, az előrejelzéseknek megfelelő gumikkal. Elkezdődik a verseny, mi elmegyünk a gyorsasági szakaszokra, addig ők úgymond szünetben, készenlétben vannak. Általában két-három gyorsasági után engedélyezett a szervizparkba való betérés, de mi már az érkezés előtt telefonon jelentjük a szerelőcsapatnak, hogy milyen problémáink vannak.

A szervizparkban megadott idő alatt kell elvégezniük a szükséges állításokat, javításokat – ezek általában 15, 30 vagy 45 perces időszakok. A csapat jelzi a szervizfőnöknek, hogy mennyi idő áll rendelkezésre, ezt pedig követni kell, nem szabad túllépni. Leveszik a kerekeket, és tüzetesen végignézik az autót, akár van gond, akár nincs.

Felmelegedhet a fékrendszer, ezért ilyenkor ellenőrzik, hogy a fékpofák milyen állapotban vannak. Egy-egy nagyobb megterhelésnél, túlmelegedésnél megüvegesedhetnek a fékpofák, ezeket kidobják, beteszik az új fékbetétet, és légtelenítik a rendszert”

– avatott be a részletekbe Cseh Vajk Imre.

Adrian Teslovan elmesélte, hogy amikor megérkeznek a szervizparkba, már a szerelőkkel való első találkozáskor megbeszélik, hogy milyen a pálya fekvése, milyen alapbeállításokra lesz szükségük.

„A verseny alatt folyamatosan tartjuk velük a kapcsolatot, nagyon fontos a gumik és a futómű jó beállítása. A szervizcsapat készenlétben áll, mert vannak kötelezően elvégzendő vizsgálatok a kocsin. Olyan ez, mint egy üzem, bizonyos kilométerek megtétele után kötelező elvégezni az ellenőrzéseket. Például meg kell szorítani bizonyos csavarokat, ha van baj, ha nincs – ezeken az ellenőrzéseken keresztül kell menni. Van egy táblázat, hogy mikor mit kell nézniük a szerelőknek”

– hangsúlyozta Teslovan.

Ha cserélni kell a szélvédőt

Általában a gyorsasági szakaszok vagy a Hargita Rali esetében a hurkok – Lövéte, Karácsonyfalva és Homoródszentmárton gyorsasági szakaszok – után adnak félórás szervizidőt, estére pedig 45 perces javításokra alkalmas időintervallumot. Ebben a 45 percben kell másnapra előkészíteni az autót.

„Volt például olyan, hogy kicsúszás miatt megsérült az autónk, de nem technikailag, hanem csak dizájn szempontjából, behorpadt az autó. Ezzel lehet versenyezni, viszont nagyon fontos, hogy ne sérüljön a váz, illetve a biztonsági elemek. A horpadásokat este, a nagyobb szervizidőkben próbálják megoldani. Megtörtént, hogy az egyik Arad Ralin utolértünk egy előttünk haladó autót, az feldobott egy követ, és betörött a szélvédőnk.

A szabályzat azt írja, hogy törött ablakkal lehet folytatni a versenyt, ha nem akadályoz a kilátásban. Engem kissé zavart, mert volt előttem egy »rózsa« az ablakon, de Ádi tudott ettől vezetni.

Jeleztük az esetet a versenyigazgatóságnak, ahol azt mondták, ha van lehetőség, cseréljük ki az ablakot. Csak Râmnicu Vâlceán sikerült új szélvédőt találni, a szervizesünk lejött Aradról Olténiába, mi este a megengedett időintervallumban kivágtuk az ablakot, egy ragasztószalaggal visszaragasztottuk, hogy lehessen betenni az autót a zárt parkba. Írtunk egy kérést, hogy reggel 5 órakor engedjenek be, cserélhessük ki az ablakot. Reggelre meg is érkezett a szélvédő, beragasztották, és 8-ig meg is száradt”

– mesélték.

A leggyakrabban előforduló problémák között murván a futómű meghibásodása szerepel. Ezek a mostani autók annyira komoly beavatkozást igényelnek, hogy ha valamilyen nagyobb motorprobléma adódik, nem lehet befejezni a versenyt. Volt olyan, hogy a kompresszor vagy a turbó mondta fel a szolgálatot, természetesen emiatt a versenyző időt veszített a gyorsasági szakaszokon, de a szervizparkban ez a hiba javítható volt.

„Külön figyelmet igényelnek a gumik, az abroncsok. Meg van adva, hogy mi például 12 abroncsot használhatunk el egy verseny alatt. Az a rajtunk múlik, hogy mikor milyen gumit választunk”

– nyilatkozták a versenyzők.

 

Teslovanék új autója

Tavalyi versenygépét lecserélte, új autóval állt rajthoz az idei bajnokságban az Adrian Teslovan–Cseh Vajk Imre kettős. A tavalyi Citroën DS3 R3T Max helyét a Mitsubishi Lancer EVO 10 vette át. Az új autóval a Brassó Ralin mutatkoztak be, a Hargita Gyöngye Rali lesz a második versenyük a Mitsubishivel.

Olyan volt számunkra a Brassó Rali, mint amikor megismerkedsz egy jó nővel, elviszed randizni, és azon minden összejön.

Mi a teszten ismertük meg a Mitsubishit, a verseny végén pedig dobogós helyen zártunk” – mondta Cseh. A csíki páros összetettben a nyolcadik, géposztályában pedig a második helyen végzett.

„A cél az, hogy szokjuk az autót, minél jobb teljesítményt hozzunk ki belőle. Kategóriánkban idén is a dobogós helyekért harcolunk. Az utóbbi hét évben a Hargita Ralin mindig jól szerepeltünk, az elsők között voltunk, reméljük, Isten is megsegít és idén is szerencsésen autózunk”

– nyilatkozta Teslovan.

Dobos László

 

A cikk eredetileg a Székelyhon napilap hetente megjelenő sport kiadványában, az Erdélyi Sportban látott napvilágot május 4-én.

A Hargita Gyöngye Rali Hargita Megye Tanácsa, Székelyudvarhely, Lövéte, Oklánd és Homoródszentmárton önkormányzatai támogatásával kerül megrendezésre. Főtámogató: Hargita Gyöngye. Partnerek: Amigo&Intercost, Septimia Hotels&Spa Resort, Magdolna Impex, Eurato, Color Metal, Tendixx.com, Mastertent, Hargita Megyei Ifjúsági és Sporthatóság, Visitharghita.com, Toyota Eurocar Trading, Viking, Brother, Kero Bike, Service Center, Ademo Renovatie.

Médiatámogatók: Székelyhon, Erdélyi Sport, Hargita Népe, Presztízs Sport, Autorally, Rallymax, Rallyphoto.ro.
Végül, de nem utolsósorban a verseny a Hargita Megyei Rendőrség, a Székelyudvarhelyi Rendőrség, a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség, Hargita Megyei Tűzoltóság, Hargita egyei Mentőszolgálat és a Hargita Megyei Csendőrség támogatásával zajlik.
A versennyel kapcsolatos további információkért látogasson el a www.raliulharghitei.ro weboldalra.