Hét másodperces különbség az első kettő között

7 október 2016 - 2 minutes read

A 24. alkalommal megrendezett Hargita Gyöngye Rali első két szakaszát Dan Gîrtofan nyerte meg, a harmadik pedig Simone Tempestini győzelmével ért véget. Az élen Gîrtofan áll, előnye kereken 7 másodperc a friss ifjúsági világbajnokkal szemben.

hr-rally-16-shakedown-ba-25Dan Gîrtofan magabiztosan kezdett, és megnyerte a pénteki nap első gyorsasági szakaszát Patakfalva és Szentmárton között. Őt Keleti Edwin (+5.2) és Szabó Gergő (+6.7) követte. Simone Tempestini csak a kilencedik leggyorsabb időt autózta, így 14.9 másodperces hátrányba került. A Szentpál–Karácsonyfalva közti szakaszt is a brassói származású Gîrtofan nyerte, ezúttal a második leggyorsabb Simone Tempestini volt, hátránya csupán nyolc tized volt. Szabó Gergő harmadikként végzett (+4.9). Az összetettben nem történt változás, Gîrtofan, Keleti, Szabó volt a sorrend, Tempestini pedig feljött a negyedik helyre.

A nap leghosszabb szakasza, a lövétei gyorsasági következett – a pilóták elmondása szerint az országos bajnokság egyik legtechnikásabb speciálisa. Ezúttal Simone Tempestini volt a főszereplő, stabil és gyors versenyzéssel a leggyorsabb időt autózta. Gîrtofan másodikként zárt, 8.7 másodperccel volt lassabb Tempestininél, míg Szabó Gergő lett a harmadik (+10.4).

hr-rally-16-shakedown-ba-37Tempestininek sikerült feljönnie a második helyre, hátrányát pedig 7 másodpercre csökkentette Gîrtofannal szemben. Szabó Gergő továbbra is harmadik, hátránya 13.3 másodperc, míg a negyedik pozícióban Keleti Edwin található (+26.4).

A kétkerékmeghajtásúak között Tempestini, Filip, Teslovan a sorrend, míg a 9-es géposztláyban az első három pozíciót Florinel Tincescu, Sebastian Barbu és Raul Badiu foglalja el, utóbbi kettő áll az élen a Suzuki, illetve Dacia Kupában is.

A 24. Hargita Gyöngye Rali első napja a Dietrich Árpádról elnevezett szuperspeciálissal ér véget, aminek rajtja 18 órakor lesz.