Ismét több ezren a szuperspeciálison

13 július 2018 - 4 perc olvasási idő

Simone Tempestini (Citroen C3 R5) áll az élen a 26. Hargita Gyöngye Rali első napja után, előnye 11.7 másodperc a második helyezett Bogdan Marișcával szemben (Ford Fiesta R5). A harmadik helyen Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3 RS) áll 22.3 másodperccel az élen állótól.

Az első napon három szakasz és 43 km várt a versenyzőkre. Nagyszerű időben és komolyabb probléma nélkül zajlott a verseny, így a pilóták tudásuk és kocsijuk teljesítményének maximumán tudtak versenyezni.
Az első két gyorsasági szakaszt Simone Tempestini nyerte, a Székelyudvarhely központjában rendezett szuperspeciálist kisebb meglepetésre Constantin Aur nyerte. Ez volt az első szakaszgyőzelme a hétszeres bajnoknak mióta visszatért a román bajnokságba.

Amúgy a Dietrich Árpádról elnevezett gyorsasági szakaszra idén is nagyon sokan kíváncsiak voltak, több ezren látogattak ki a város központjában, új helyszínen rendezett versenyre.
Nyolc versenyző adta fel a ralit az első nap, legtöbbjük a 29 km hosszú bucsini szakaszon technikai probléma vagy útról való lecsúszás miatt. A legnagyobb név közülük Cătălin Grigoriu (Ford Fiesta R5), aki nem tudott elindulni a szervízparkból.
A kétkerékmeghajtásúaknál Adrian Teslovan (Citroen DS3R3) áll az első helyen, megelőzve Szabó Csongort (Ford Fiesta R2), akinek hátránya csupán 0.7 másodperc. A hátsómeghajtásúaknál Alexandru Pițigoi vezet, előnye 30 másodperc Florin Tincescuval szemben (Fiat Abarth), a harmadik helyen pedig a magyarországi Tajmel Tibor (BMW M3) áll.
Raul Badiu (Suzuki Swift Sport) pénteken reggel a shakedownon még lecsúszott az útról, élesben viszont már uralta a 9-es géposztályt és a Suzuki Kupát is, mindkét csoportban komoly előnye van.

A történelmi autók versenyében az első helyen Dorin Alexandrescu (VW Golf 1) áll, 1:32 perccel vezet Lorinza Borbely (BMW) előtt. A harmadik Petru Constantinescu (Opel Ascona) áll, míg a kategória favoritja, Cătălin Ghigea (Fiat Abarth) technikai problémák miatt fel kellett adnia a ralit.
Rali 2-ben eddig csak a szuperspeciálist kellett teljesítsék a pilóták, közülük Bogdan Moldovan (Renault Clio) bizonyult a leggyorsabbnak.
A rali szombaton kilenc gyorsasági szakasszal folytatódik, három hurkot teljesítenek a versenyzők, (Patakfalva 6,4 km, Szentpál 6,2 km és Lövéte 13,7km), összesen 79 km a versenytáv.

Dietrich Árpád szuperspeciális:
1. C. Aur 1:24.00
2. V. Porcișteanu +0.4
3. S. Barbu +1.3
4. S. Tempestini +1.7
5. B. Marișca +1.9
6. D. Gîrtofan +2.2

Az összetettben:
1. Tempestini 20:15.6
2. Marișca +11.7
3. Gîrtofan +29.7
4. Tincescu +53.1
5. Aur +1:21.9
6. M. Mihalache +1:40.7

 

 

A Hargita Gyöngye Ralit a Hargita Megye Tanácsa, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala és Lövéte Polgármesteri Hivatala támogatásával rendezik; kiemelt partnerek: Hargita Gyöngye, MOL, Amigo&Intercost, Toyota Eurocar Trading, Viking, I.M.S., FAN Courier; partnerek Omniasig, Mastertent, Küküllő Szálloda, Viaduct, Dancea&Asociații, Septimia, Color Metal, Brother, VIP GSM, Skorpion Trans, L-Design, MG 400 KFT., FUL HUS KFT.

Médiatámogatók: Motor Clasic Magazin, Székelyhon.ro, Udvarhelyi Híradó, Hargita Népe, Autorally, Rallymax, Rallymagazin, uh.ro, Príma Rádió, Kiss FM, Star Radio, Presztízs Magazin.