Izgalmas versenyre számít Simone Tempestini

13 július 2017 - 3 perc olvasási idő

A Hargita Gyöngye Rali előző két kiírásának győztese, a WRC2-es világbajnok Simone Tempestini optimistán érkezik Udvarhelyre.

– Címvédőként jelenleg negyedik helyen áll a bajnokságban.

– Mivel Kolozsváron és Aradon nem sikerült befejeznünk a versenyt, a szezon előtt kitűzött fő célunk, a címvédés egyre távolabb kerül tőlünk. Így most arra koncentrálunk, hogy a csapatot segítsük, a lehető legtöbb pontot szerezzük, illetve Bogdan Marișcát támogassuk a bajnoki cím elérésében.

– Megnyerte a Hargita Gyöngye Rali előző két kiírását. Milyen gondolatokkal érkezik Udvarhelyre?

– Ez a rali mindig is nagyon tetszett nekem, főleg a tavalyi aszfaltverseny. Most új navigátorral érkezem, mivel a román bajnokságban megszokott társam, Marc Banca hátproblémákkal küzd, így ezúttal Florin Dorca lesz a navigátorom. Tavaly elsőkerék-meghajtású autóval tudtam nyerni, ellenfeleim mind erősebb kocsikkal álltak rajthoz. Idén egy új autóval érkezem Udvarhelyre, egy Citroën DS3 R5-tel. A szezon elejétől és a világbajnokságon is ezzel versenyzek, az utóbbi időben egyre jobban tetszik, kezdem megszokni. Világbajnoki felkészülésemben is sokat fognak segíteni a hargitai szakaszok, mivel a vébén a Finn Rali után – ami makadám – a Német Rali következik, amelyen hasonló gyorsasági szakaszok lesznek, így jó alap lesz a tesztelésre is. A szombatot túlságosan zsúfoltnak érzem, de megértem, hogy tervezésileg és biztonsági okokból csak így tudják megszervezni.

– A Tempestini–Botka Dávid párharcról mi a véleménye?

– Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy egymás ellen versenyezzünk. Úgy volt, hogy Bákóban is részt vesz, de végül nem jött el. Ez egy pluszmotiváció számomra. Különböző autókkal fogunk versenyezni, de mindkettő R5-ös, így majd a finisben dől el, ki lesz a leggyorsabb. Mi a legjobbat akarjuk kihozni magunkból. Az első helyért viszont nemcsak mi ketten fogunk harcolni, hanem a többi pilóta is.