Megnyitották a 27. Hargita Gyöngye Ralit

11 július 2019 - 4 perc olvasási idő

Csütörtökön délben tartott sajtótájékoztatóval hivatalosan is elkezdődött a 27. Hargita Gyöngye Rali.

A jó időjárás reményében köszöntötte a sajtó képviselőit Ferencz Csaba főszervező, aki elmondta, hogy továbbra is az a céljuk, hogy egyre jobb legyen a rali, egyre többen vegyenek részt rajta.

Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere beszédében kiemelte, hogy a megyében nagyon sok a motorsportot szerető ember, és velük együtt ő is nagyon várja, hogy elkezdődjön a verseny.

„Fontos dolog, hogy a ralisok és csapataik számára mindig nyitva állnak Székelyudvarhely kapui, és nem csak a verseny alkalmával várjuk őket ide. Sok sikert kívánok a részvevőknek, a nézőknek pedig felejthetetlen élményeket”

– tette hozzá.

„A tavalyi Hargita Ralin turisztikai stratégiáról beszéltünk. Ennek részeként decemberben elindítottuk a Visit Harghita elnevezésű telefonos applikációt, amellyel idén már élőben lehet követni a rali eseményeit. Továbbra is célunk népszerűsíteni Hargita megyei látványosságait, hogy minél turista látogasson el hozzánk”

– nyilatkozta Bíró Barna Botond.

A Hargita Megyei Tanács alelnöke, majd a főszervezővel közösen aláírtak egy támogatási szerződést, amelyben az állt, hogy a HMT a kiírt pályázat maximum értékével támogatja az idei ralit.
Puskás István, a Hargita Gyöngye marketingigazgatója örömét fejezte ki, hogy idén is a Hargita Rali főtámogatói lehetnek, kiemelte, hogy számukra nagyon fontos ez az esemény és a szervezőkkel való szoros együttműködés.

„Sok kellemes emlékem van innen, hiszen az első versenyemet, akárcsak az első bajnoki címemet is a Hargita Ralin nyertem meg. Partnerek és az önkormányzatok segítsége nélkül nem lehet egy ilyen hatalmas eseményt megszervezni. A gyorsasági szakaszok nagyon jók, szerintem a bucsini gyors fog különbséget tenni a versenyzők között. A ralibarátoknak pedig azt ajánlom, hogy okosan, biztonságosan válasszák meg azt a helyet, ahonnan majd nézik a ralit”

– mondta Bogdan Marișca.

A csíkszeredai Adrian Teslovan autója három héttel ezelőtt kiégett a Bákó Ralin, ám sikerült beiratkozniuk a Hargita Ralira.

„Sokat dolgoztunk azon, hogy helyrehozzuk az autót, alig várjuk a rajtot. Most csak arra koncenterálunk, mi a dolgunk és megyünk előre. Hazai ralin versenyzek, így természetesen mindegyik gyorsasági szakasz nagyon tetszik. És egyet értek Bogdannal, a helyi önkormányzatok támogatása nélkül nem lehet megszervezni a ralit”

– zárta a sajtótájékoztatót Teslovan.

A Hargita Gyöngye Ralit a Hargita Megye Tanácsa, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala és Lövéte Község Polgármesteri Hivatala közösen szervezi. Partnerek: Hargita Gyöngye, Toyota az Eurocar Trading Kft-n keresztül, Amigo&Intercost, Magdolna Impex, Viking Kft., Dancea és társai ügyvédi társaság, Mastertent, Küküllő Hotel, Vári Trans, Brother, Septimia. A rali a Hargita megyei tűzoltóság, sürgősség és csendőrség támogatottsága mellett zajlik.