Minden, amit a Hargita Rali élő közvetítéséről tudni kell

11 július 2019 - 3 perc olvasási idő

Komoly újítást vezettek be a szervezők az idei ralin, a Liveevent.org csapatának segítségével az interneten élőben közvetítik a 27. Hargita Gyöngye Rali gyorsasági szakaszait. A részletekbe az ötletgazda, Kovács Sándor avatott be.

„A tervek szerint három kameraállásból közvetítünk pár gyorsasági szakaszt. A technológiánk megengedi, hogy a modern mobileszközöket (telefonok, tabletek) is használjuk. Így ha elegendő a térerő, a versenyautókba felszerelt kamerák által készített felvételeket is élőben tudjuk közvetíteni. Terveink szerint kb. húsz pilótának tudjuk megadni ezt a lehetőséget”

– mondta Kovács Sándor.

Megközelítőleg harminc csatornából kapják a felvételeket, ezt pedig videomixerrel vágják össze látványos élő közvetítéshez, amit a versenyigazgatóságtól kapott statisztikákkal, időeredményekkel, élő térképpel tesznek még változatosabbá.
Honlapunkon, a raliulharghitei.ro-n keresztül élőben lehet követni az eseményeket, továbbá a mobileszközére letöltheti a Visit Harghita nevezetű applikációt, amely push up üzenetekkel jelzi, amikor elindul az élő közvetítés. Amúgy több platformon is fel lehet iratkozni az élő közvetítésre, hogy senki se maradjon le a látványos száguldásról.

Már csütörtökön este, a megnyitóval elkezdődik az élő közvetítés, ahol élő interjúk is láthatóak lesznek.

„A verseny rendezőjével folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, a javaslatai alapján helyezkedünk el oda, ahonnan a leglátványosabb felvételeket lehet majd a raliról készíteni. Ha minden jól alakul, akkor a pénteki városi szuperspeciálison drónfelvételeket is tudunk majd sugározni a rali szerelmeseinek”

– folytatta.

Pénteken a farcádi Shakedownnal kezdenek, a Bucsini gyorson három kameraállásból és a kocsikba felszerelt mobileszközökkel. Szombaton mindhárom gyorsasági szakaszról lesz fix kameraállásokból készített felvétel, illetve a raliautókba felszerelt egységekből.