Negyvennégyen neveztek

15 szeptember 2014 - 5 perc olvasási idő

Megyebeliek is rajthoz állnak

Közzétették szombaton a Hargita Gyöngye Rali előzetes nevezési listáját, melyen negyvennégy páros neve szerepel. A nevezettek közül három Hargita megyei páros is szerepel, de indul a viadalon a többszörös román bajnok Constantin „Titi” Aur is. Hét magyarországi is elindul a szeptember 26. és 27.-én sorra kerülő versenyen.

Három megyebeli páros áll rajthoz a jövő hétvégén sorra kerülő Hargita Gyöngye Ralin, amely az idei hazai bajnokság zárófutama. A versenyt szervező Maxx Racing szombaton tette közzé az előzetesen nevezők listáját, amelyen negyvennégy páros szerepel.

A megyebeli pilóták közül a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros részt vett a teljes bajnoki idényben, a csíkiak még harcban állnak a Logan-kupa bajnoki címéért. Székelyudvarhelyt a Pethő Attila és Thomas Câmpean páros képviseli majd a Hargita Gyöngye ralin, a kettős egy Dacia Logannal indul majd. Pethő idén az országos hegyi gyorsulási bajnokság néhány futamán elindult, Thomas Câmpean pedig évek óta jelen van a hazai rali futamokon, ám nem mind pilóta vagy navigátor, hanem mind profi fotós. Pethő Attila egyébként „one event” licencet váltott ki a Hargita Gyöngye Ralira. A harmadik megyebeli párost Alin Neagoe és Adrian Marius Cotfas alkotja. Neagoe a Kovászna Hó-ralin 2012 és 2013-ban indult, részt vett a Metabond Regionális Hegyi Bajnokságban, illetve több, a megyében rendezett ügyességi versenyen is állt már dobogóra. A tusnádi pilóta egy Subaru Imprezával áll rajthoz a hazai rali bajnokság utolsó futamán.

A nevezési listán hét magyarországi páros is található. Szabó Gergő évek óta csak a román bajnokságban fut teljes idényt, nyerte már meg a pontvadászatot. Botka Dávid idén szerepelt már a hazai bajnokságban, tavaly pedig a teljes szezont teljesítette, mindkét pilóta R4-es Mitsubishivel áll majd rajthoz a szeptember 26-27. között sorra kerülő viadalon. Lovász Pál és Kőházi Károly is versenyzett már Romániában, előbbi egy Subaru Impreza R4-et, utóbbi egy BMW T3-at terelget majd a Székelyudvarhely körül sorra kerülő viadalon. Sipos Zoltán Matus Lajossal az oldalán egy BMW M3-sal, Szőcs Attila és Gere László „Kelo” pedig Mitsubishi Lancer EVO 9-cel áll majd rajthoz.

Visszatér a versenypályára a többszörös román bajnok Titi Aur is, aki Borbély Károllyal az oldalán egy Mitsubishi Lancer EVO 10-zel az idén csak a Hargita Gyöngye Ralin indul el. Catalin Cismaru több év kihagyást követően idén pár verseny erejéig visszatért a bajnokságba, ős is jelen lesz a jövő hétvégi futamon egy Mitsubishi Lancer EVO 9-cel.

Mivel a bajnoki cím az idényzárón dől el, így a „nagyok” közül mindenki jelen lesz a Hargita Gyöngye Ralin. Francois Delecour újra egy Subaru Imprezával indul, Keleti Edwin és Marco Tempestini Ford Fiesta R5-tel áll rajthoz, Simone Tempestini egy Peugeot 207 S2000-sel, míg Dan Gartofan Skoda Fabia S2000-sel harcol a pontokért. Bogdan Marisca Carmen Poenaruval az oldalán egy R4-es Subaruval indul, a kolozsvári Juhos Zoltán Bakó Loránddal egy Mitsubishi Lancer EVO 10-sel versenyzik majd.

Az idei román bajnokság utolsó futamát, a Hargita Gyöngye Ralit szeptember 26 és 27-én Székelyudvarhely környékén rendezik, a verseny során tíz gyorsasági szakaszt kell teljesítsen a mezőny, a viadal összhossza 415,63 kilométer, ebből 129,58 kilométer a szelektívek teljes hosszúsága.

Kopacz Gyula

kopacz.gyula@hargitanepe.ro