Első kör – Nyilatkozatok

15 július 2017 - 5 perc olvasási idő

Székelyudvarhely, 2ö17 július 15

Simone Tempestini: „Minden a terv szerint halad. Előnyünk nem olyan nagy, így megpróbáljuk növelni a ritmusunkat és tovább növeljük előnyünket. A Hargita Gyöngye Ralin rövidek, de veszélyesek a szakaszok, főleg Lövéte. Nagyon szoros a pálya, és könnyen hibázhatsz, ha maximumon autózol. Eléred az út szélét és könnyen defektet kaphatsz, ezért maximális koncentráció szükséges. Furcsa az időjárás is, hiszen a pálya nagyja száraz volt, míg a végén teljesen víz borította. Izgalmas verseny lesz, hiszen Lövétén vihar várható.”

 

Bogdan Marișca: “Nem volt előzetes tervünk, mi csak a dolgunkat végezzük, saját magunkra figyelünk. Az utolsó szakaszon sokat segítettek a gumik, így elégedettek vagyunk. Ezeken a szakaszokon nehéz keményen menni, mindegyik különbözik egymástól. Lehet, gumit cserélünk a második hurokra. Szeretnénk sikerrel befejezni a versenyt.”

Dan Gârtofan: “Nagyon szépek a szakaszok. Növelni akarjuk a ritmusunkat, hogy visszaszerezzük a második helyünket. Izgalmas a csata Marișcával. Túlságosan biztonságosan autóztunk, jobban meg kellett volna bíznom a gumikban.

Vali Porcișteanu (3-as osztály éllovasa): “Jó a ritmusunk, minden rendben van, így úgy érzem, meg tudjuk őrizni első helyünket a 3-as géposztályban. Soft gumikat választottunk, és amikor Lövétén kijöttünk az erdőből, nagyon veszélyes volt, így elővigyázatosan vezettem, szerintem túlságosan is biztonságosan. A második hurokra nem változtatok semmit. Nehéz elcsípni az összetett dobogóját, így a pozíciónk megtartására törekedünk. Szentpálon 205 km/h volt a végsebességünk. Nagyon tetszik ez a rali és nagyon sajnálom, hogy a bucsini szakaszt törölték. Szerintem az a szakasz nagyban befolyásolta volna az összetett állását.”

 

Alexandru Pițigoi: “Túlságosan óbatos voltam a PS3-n. Szeretnénk jól befejezni a versenyt.”

Adrian Răspopa (kétkerék-meghajtásúak): “Nem bíztam a gumikban Lövétén. Adi Teslovannal szembeni hátrányunk nem nagy, behozható.”

 

 

Dacia Kupa állása a PS6 után: 1. Norbert Maior/Dorin Pulpea (Dacia Sandero) 20:20.5, 2. Mihanea Mureșan/Andrei Hicea (Dacia Sandero) +19.5, 3. Bogdan Talasman/Daniel Voinea (Dacia Locgan) +1:33.0. Bogdan Năstasénak gondjai voltak.

A Suzuki Kupa állása: 1. Bogdan Vrabie/Gabi Lazăr 20:25.1, 2. Radu Necula/Adrian Temeș +18.3, 3. Andrei Gîrtofan/Doru Vraja +32.4.

Kétkerék-meghajtásúak: 1. Adrian Răspopa/ Cosmin Diacu (Citroen DS3R3T) 23:18.3, 2. Adrian Teslovan/Cseh Vajk Imre (Citroen DS3R3T) +11.1, 3. Neukirchner András/Guzi Róbert (Honda Civic R3 +1:7.1.

 

 

 

A 2017-es Hargita Gyöngye Rali támogatói: Hargita Megye Tanácsa, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, Lövéte Polgármesteri Hivatala. Az esemény főtámogatója a Hargita Gyöngye. További támogatók: Amigo&Intercost, Magdolna Impex, Toyota Eurocar Trading, Viking, I.M.S., Omniasig, Mastertent, Küküllő Szálloda, Viaduct, Dancea és társai, Septimia, Color Metal, Brother, VIP GSM, Skorpion Trans, L-Design, MG 400 KFT, FÜL HUS KFT.

Médiapartnerek: Motor Clasic Magazin, Autorally, Rallymax, Rallymagazin, Udvarhelyi Híradó, Székelyhon.ro, uh.ro, Star Rádió, Presztízs Magazin.