Öten indulnak a Suzuki Kupában

9 október 2015 - 4 perc olvasási idő

Annak ellenére, hogy Vlad Cosma rajthoz állásával szinte biztosan megszerezte a bajnoki címet, a Hargita Gyöngye Ralin izgalmasnak ígérkezik a harc a Suzuki Kupában.

A Jászvásári Rali után VladCosma 173,6 pontot gyűjtött a Suzuki Kupában, és azzal, hogy rajthoz áll a Hargita Gyöngye Ralin, 15 pontos bónuszt kap, ez egyben a bajnoki címet is jelenti számára. A tabellán Alex Ardelean (156 pont), HoriaGhiriguț (121 pont), MarkusArdelean (66 pont), IoanZarug (60 pont), AndreiStan (56 pont) és AndreiMușețeanu (32 pont) követi.

A bajnokság utolsó fordulójában a VladCosma/Diana Hațegan, Alex Ardelean/HorațiuBaltador, IoanZarug/EugenTalpalariu, AndreiStan/LucianBagiag és MarkusArdelean/Robert Maior duók rajtolnak a Suzuki Kupában. Az öt páros nem csak a Suzuki Kupában mérettetik meg, hanem a 9-es géposztályban is.

VladCosma és Diana Hațegan már megszerezte a 9-es osztály elsőségét, és nagyon közel áll ahhoz, hogy a Suzuki Kupát is megnyerje. A párosnak ez az első teljes szezonja a Suzuki Swift Sporttal.

Egy nagyon kiélezett bajnokság volt, és nagyon örülünk annak, hogy minden célunkat elértük. A 9-es osztályban szerzett bajnoki címünk bizonyítja, hogy mennyire versenyképes a Suzuki Swift Sport. A Hargita Ralin is mindent beleadunk, hogy kiszolgáljuk a rali szerelmeseit.

mondta VladCosma.

photo by: Balázs Attila - RallyPhoto Romania

photo by: Balázs Attila – RallyPhoto Romania

A tavalyi bajnok, az Alex Ardeleanés HorațiuBaltador páros mindent belead, hogy megszerezze a második helyet a Suzuki Kupában és a 9-es osztályban is.

Nagyon szép szezonon vagyunk túl, sokat tanultunk belőle. Az utolsó forduló sorsdöntő lesz a Suzuki Kupában és a 9-es osztályban is, hiszen eldől, hogy ki lesz a második. Ennek tudatában mi mindent beleadunk, hogy a lehető legjobb eredményt elérjük. A Hargita Rali nem lesz könnyű, emiatt nagyon figyelmesek kell legyünk minden szakaszon.

nyilatkozta Alex Ardelean.

photo by: Balázs Attila - RallyPhoto Romania

photo by: Balázs Attila – RallyPhoto Romania

Érdekes lesz a harc a negyedik, ötödik és hatodik helyért is, hiszen MarkusArdelean,IoanZarugés AndreiStanközött csupán kilenc pont a különbség.

Ismét egy olyan szezon volt, amelyben a Suzuki Kupában is látványos volt a versenyzés. Nagyon örülök annak, hogy egy Suzuki Swift Sportot vezető pilóta nyerni tudotta nagyon kiegyensúlyozott 9-es géposztályban. Ez is azt bizonyítja, hogy olyan versenyünk van, amely tökéletes a raliban kezdő pilótáknak és a kimagasló eredményt megcélzó tapasztaltaknak egyaránt.

összegzett AurelChirteș, a Suzuki Kupa technikai partnerének, a Wise Motorsportnak az igazgatója.

Tags: ,