Rajt előtt a barátság ralija

17 július 2020 - 6 perc olvasási idő

Pénteken délután a Brassópojánai gyorsasági szakasszal elrajtol Hargita és Brassó megye első közös raliversenye, a Hargita Gyöngye Tess Rali. Hetven páros nevezett be, pénteken Brassó, szombaton pedig Székelyudvarhely környékén lesznek a gyorsasági szakaszok.

„Egyedi helyzettel állunk szemben, nem csak világszinten, hanem helyi szinten egyaránt. Így az, hogy egy ilyen rangos sporteseményt rendezhetünk városunkban, csak boldogsággal tölt el minket. Biztos vagyok benne, hogy a szervezők minden előírást betartanak. Ezzel az eseménnyel egy lépéssel közelebb kerülünk a normalitáshoz. Mindenkinek sok sikert kívánok!” – mondta Mihai Costel, Brassó alpolgármestere a Hargita Gyöngye Tess Rali powered by Total sportesemény hivatalos sajtótájékoztatóján.
„A koronavírusjárvány mindenkit érintett, sok gondot okozott nekünk. A sportot is súlyosan érintette. Ezért nagyon örvendek, hogy a szervezők ki tudták kerülni az akadályoka és összehozták ezt a ralit. Biztos vagyok benne, hogy Hargita és Brassó megyék közti összefogás sikeres lesz, és ezt más területeken is kamatoztatni fogjuk. Meg vagyok győződve, hogy városunk motorsportot szerető közönsége mindig kedvesen fogadják a rali részvevőit. Székelyudvarhely kapui mindig nyitva állnak, nem csak a rali alatt. Mindenkit szeretettel várunk, bármikor” – nyilatkozta Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere.

 

Mihaela Filipescu, a Total Románia marketingigazgatója: „Fantasztikus emberekkel találkoztam, akik nagy szenvedéllyel próbálják magukból kihozni a legjobbat. Nagyon tetszik nekünk ez a hozzáállás, és segítjük őket, amikor lehetőségünk van rá. Mindenkinek – aki részt vesz ezen a megmérettetésen – azt kívánom, hogy maradjon negatív, ami a tesztek illeti, de a hozzáállás legyen pozitív és legyen részünk egy fantasztikus showban!”

Puskás István, a Hargita Gyöngye marketingmenedzsere: „Hagyományos támogatói vagyunk ennek a versenynek, ebben az évben is, amikor egy különleges helyzettel állunk szemben. Meg vagyok győződve, hogy ez a rali mindenki számára csak előnnyel fog járni. Sok sikert kívánok a szervezőknek. Minden történjen a normális mederben és szórakozzunk jól”.
A román ralibajnokság címvédője, Simone Tempestini szerint sportolói szempontból érdekes rali vár rá, hiszen egy hétvége alatt két különböző versenyen kell részt vegyen. Kifejezte örömét, hogy a motorsport az egyik „élő” sportág ebben a koronavírusos időszakban, jó példa arra, hogy az életnek tovább kell haladnia. „Sportolóként örvendek annak, hogy megtalálták a közös hangot és bebizonyították azt is, hogy a románok és a magyarok nemcsak egymás mellett élnek, hanem jól össze is tudnak dolgozni” – tette hozzá.
Danny Ungur, a FRAS alelnöke: „A hozzánk tartozó bajnokságok elkezdődtek, a múlt hétvégén hét eseményünk volt. És íme, ezen a ralin hetven páros indul, ez pedig nagyon nagy szám. És ez még nagyobb lehetett volna, ha a magyarországi és bulgáriai versenyzők is el tudtak volna jönni, ám a koronavírusjárvány megakadályozta őket ebben. Örvendünk, hogy létrejött a barátság ralija, és reméljük, hogy egyszer majd európai szintre emelkedik.”

A Hargita Gyöngye Tess Rali powered by Total sporteseményt a Maxx Racing és az Auto Blic szervezi a Román Automobil-szövetség égisze alatt, Brassó és Székelyudvarhely polgármesteri hivatalai, illetve Brassó és Hargita megye tanácsai támogatják.

Főtámogatók: Hargita Gyöngye, Total Románia.

Támogatók: Pro-X, Tess Brașov, Amigo & Intercost, Color Metal, Magdolna Impex.

Partnerek: Konvekta, Tell Security Systems, Cyclon Motorsport, AutoChelu, TehnoSting, Viking, Kero Bike, Toyota by Eurocar Trading, General Trans, Brother, Mastertent, Visit Harghita, Dancea & Asociații.

Médiatámogatók: Rock FM, Zile și Nopți, Székelyhon, Erdélyi Sport, Radio România Brașov, Hargitanépe, Uh.ro, BizBrasov.ro, NewsBv.ro, RTT, RallyMax.ro, MotorsportNews, Autorally.ro.

A Hargita Gyöngye Tess Rali powered by Total sporteseményt továbbá támogatja a Brassó Megyei Rendőr-főkapitányság, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság, a Hargita Megyei Csendőrség, a Brassó Megyei Csendőrség, a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség és a Brassó Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség.