Simone Tempesini volt a leggyorsabb a verseny előtti teszten

12 július 2019 - 2 perc olvasási idő

Simone Tempestini érte el a leggyorsabb időt a 27. Hargita Gyöngye Rali shakedownján. A verseny, amely a román ralibajnokság negyedik futama, pénteken délután kezdődik és szombaton este ér véget.

Tempestini a bajnokság előző versenyét, a Bákói Ralit kihagyta, mivel a rali világbajnokságon szerepelt. A Napoca Rally Academy fiatal pilótája azzal a nem titkolt céllal tért vissza Székelyudvarhelyre, hogy megismételje a tavalyi sikerét, amikor megnyerte a Hargita Gyöngye Ralit.

Már a verseny előtti teszten is megmutatta, hogy jó formában van, a 2,82 km hosszú farcádi szakaszon elért leggyorsabb ideje 1:25.7 perc volt, másfél másodperccel volt gyorsabb, mint a második Dan Gîrtofan. A harmadik legjobb időt pedig a magyarországi Marozsi Zsolt érte el (1:29.2). Marozsi egy tizeddel volt gyorsabb Alexandru Pițigoinál, a dobogós idejét pedig utolsó próbálkozásán érte el.

A shakedown eredményeit a http://live.fras.ro/results/raliul-perla-harghitei/shakedown/cnrd honlapon lehet tovább böngészni.

A 27. Hargita Gyöngye Rali 15.28-kor kezdődik az első gyorsasági szakasszal, a 28,90 km hosszú bucsini gyorssal. Pénteken összesen három szakasz vár a mezőnyre: Bucsin után a 11,90 km hosszú libáni, majd 18.44-kor a Székelyudvarhely központjában rendezendő Dietrich Árpád szuperspeciális.

Azok a motorsportszeretők, akik nem tudják a helyszínről végignézni a száguldást, ők megtehetik a raliulharghitei.ro oldalon található élő közvetítésen keresztül.
A verseny közbeni élő időeredményeket pedig a Román Automobil-szövetség oldalán, a live.fras.ro honlapon lehet követni.

TÁMOGATÓK:

Hargita Gyöngye, Toyota az Eurocar Trading Kft-n keresztül, Amigo&Intercost, Magdolna Impex, Viking Kft., Dancea és társai ügyvédi társaság, Mastertent, Küküllő Hotel, Vári Trans, Brother, Septimia. A rali a Hargita megyei tűzoltóság, sürgősség és csendőrség támogatottsága mellett zajlik.