Simone Tempestini nyerte a Hargita Gyöngye Ralit

8 október 2016 - 2 perc olvasási idő

A 24. Hargita Gyöngye Rali utolsó gyorsasági szakaszán dőlt el, melyik páros állhat majd a dobogó legfelső fokára.

simone-tempestini-ba-1Idén aszfalt felületre váltó rali összetettjének élén a bajnoki címét korábban magabiztosan megvédő Simone Tempestini végzett, megelőzve Dan Gîrtofant és Keleti Edwint. A harmadik lövétei, egyben utolsó szakaszig vezető Szabó Gergő autója defektet kapott, így összetettben visszacsúszott a hatodik helyre.

A Hargita Gyöngye Rali utolsó körét (PS10 Patakfalva 3, PS11 Szentpál 3 és PS12 Lövéte 3) Dan Gîrtofan uralta, a brassói pilóta mind a három gyorsasági szakaszt megnyerte – a versenyre beütemezett tizenkét szakaszból haton ő autózta a leggyorsabb időt.

Az utolsó szervizelést követően az akkori éllovas Szabó Gergőt és üldözőjét, Simone Tempestinit összesen négy tizedmásodperc választotta el egymástól, a nagyon szoros csata pedig tovább folytatódott. A patakfalvi szakaszon Szabó egy tizedet adott Tempestininek, a kolozsvári fiatal pedig a szentpáli gyorsaságin két tizedet faragott hátrányából. A rali utolsó szakaszán Szabó autója defektet kapott, öt perces hátránnyal ért célba, így összetettben visszacsúszott a hatodik helyre.

hr-rally-16-superspecial-ba-2Így Tempestini tavalyhoz hasonlóan idén is az első lett a Hargita Gyöngye Ralin, a román ralibajnokság nyolc versenyéből hatot a múlt hétvégén ifjúsági világbajnoki címet szerzett kolozsvári fiatal nyert meg.

A rali összetettjének második helyén Dan Gîrtofan végzett, a dobogó legalsó fokát pedig Keleti Edwin szerezte meg. A kétkerékmeghajtásúak között Simone Tempestini mögött Adrian Teslovan és Alexandru Filip volt a sorrend. A 9-es géposztályban Sebastian Barbu, Raul Badiu és Szabó Csongor állhat fel a dobogóra. Barbu nyerte a Suzuki Kupát, míg Badiu a Dacia Kupában lett első.