Simone Tempestini nyerte a Hargita Gyöngye Ralit

10 október 2015 - 4 perc olvasási idő

A Napoca Rally Academy pilótája tízből nyolc gyorsasági szakaszt megnyert, végül nagy fölénnyel, 1:04.8 másodperc előnnyel lett első.

Dan Gîrtofan megszerezte első szakaszgyőzelmét az új autójával, a Skoda Fabia R5-tel, és mivel az utolsó három gyorsaságin is gyorsabb volt Szabó Gergőnél, a második helyen zárt.

Szabó Gergő teszi teljessé a dobogót, a kétszeres romániai bajnok összetettben megszerezte a második helyet.

Fotó: Szabó Attila

Fotó: Szabó Attila

A román országos ralibajnokság nyolcadik fordulójának, a Hargita Gyöngye Rali utolsó három gyorsasági szakaszából Simone Tempestini kettőt megnyert. A tizedik, egyben utolsó szakaszon a második lett, ám így is több mint egy perces előnnyel lett első.

Nagyon tetszettek a szakaszok, nagyon jól éreztem magamat, és örülök, hogy egy újabb sikerrel zártuk az évet.

nyilatkozta a rali végén Simone, aki korábban már megszerezte az országos bajnoki címet, ő a legfiatalabb pilóta aki aranyérmet szerzett Romániában.

A második helyért óriási harc folyt, hiszen a Hargita Gyöngye Ralin dőlt el, hogy az összetettben Simone mögött ki végez a második helyen. Az utolsó három szakasz előtt Dan Gîrtofannak 7.2 másodperc hátránya volt Szabó Gergő előtt, végül mindhármon sikerült a magyar pilóta előtt végeznie, sőt, a PS10-et meg is nyerte új autójával, a Skoda Fabia R5-tel. A brassói pilóta a második helyen zárta a Hargita Gyöngye ralit, nyolc másodperccel megelőzve Szabó Gergőt.

Mivel az első kilométereket teljesítettük az új autóval, fő célunk az volt, hogy információt gyűjtsünk róla, megszokjuk azt. És lám, végül sokkal többet el tudtunk érni, így csak örülni tudok ennek a fantasztikus szezonzárásnak.

mondta a gépparkba való visszatértekor Gîrtofan.

Szabó Gergő a harmadik helyen zárta a ralit, összetettben pedig megőrizte második helyét. Keleti Edwin megnyerte a 3-as géposztályt, az országos bajnokságban pedig a dobogó legalsó fokát szerezte meg.

A Hargita Gyöngye Ralin Marco Tempestini, Manu Mihalache, Florinel Tincescu, Florin Crișan, Juhos Zoltán és Lovász Pál volt a további sorrend. Adrian Răspopa a kétkerék-meghajtású és az 5-ös osztályt is megnyerte, Vlad Cosma első lett a 9-es osztályban és a Suzuki Kupában, míg Norbert Maior Dacia Kupában lett első.

Az október 9–10. között rendezett Hargita Gyöngye Rali a román ralibajnokság nyolcadik, egyben utolsó fordulója. Az eseményt a FRAS (FederațiaRomână de AutomobilismSportiv) égisze alatt rendezi a MAXX Racing a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal és Hargita Megye Tanácsának támogatásával.

Szponzorok: Hargita Gyöngye, Serendipity, Septimia, Magdolna Impex KFT, Küküllő Szálloda, Amigo&Intercost.

 

Tags: