Simone Tempestini továbbra is uralja a Hargita Gyöngye ralit

10 október 2015 - 3 perc olvasási idő

S. Tempestini

A Napoca Rally Academy pilótája megnyerte mindhárom szombaton délelőtt rendezett gyorsasági szakaszt, előnye már 40 másodperc fölé nőtt.

 

Szabó Gergő és Dan Gîrtofan rendre az első háromban végeztek, így megerősítették pozíciójukat az összetettben.

E. Keleti

Annak ellenére, hogy Simone Tempestini már az előző fordulóban megszerezte az országos bajnoki címet, továbbra is a legjobbat hozza ki magából, és ő diktálja az iramot a Hargita Gyöngye Ralin. Megnyerte mindhárom szombat délelőtti szakaszt (hétből hatot nyert eddig), előnye az összetettben 42.1 másodpercre nőtt.

D. Gîrtofan

A második helyért óriási harc folyik, a PS5-ön Szabó Gergő második lett, és 1.8 másodperccel volt gyorsabb Dan Gîrtofannál, ám a következő gyorsaságin a brassói hat tizeddel volt gyorsabb a magyar pilótánál. A PS7-en a nem hivatalos eredmények alapján mindketten azonos időt autóztak, így Szabó előnye 7.2 másodperc maradt Gîrtofannal szemben. Keleti Edwin továbbra is negyedik az összetettben, továbbá megtartotta első helyét a 3-as géposztályban, előnye 19.8 másodperc Manu Mihalachéval szemben. A harmadik helyre (összetettben pedig a hatodikra) Rareș Tomiță jött fel, míg Florinel Tincescu, aki szombaton délelőtt nem kapta pénteki ritmusát, visszacsúszott a 9. helyre, Marco Tempestini és Florin Crișan is megelőzte. A legjobb tízbe még Juhos Zoltán fért be, aki először versenyez egy Ford Fiesta R5-tel.

A kétkerék-meghajtásúak között és az 5-ös osztályban Adrian Răspopa maradt az első, Vlad Cosmajött fel mögéje, utóbbi a 9-es osztályban is vezet, másfél másodperccel Alex Ardelean előtt.

Az október 9–10. között rendezendő Hargita Gyöngye Rali a román ralibajnokság nyolcadik, egyben utolsó fordulója. Az eseményt a FRAS (FederațiaRomână de AutomobilismSportiv) égisze alatt rendezi a MAXX Racing a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal és Hargita Megye Tanácsának támogatásával.

Szponzorok: Hargita Gyöngye, Serendipity, Septimia, Magdolna Impex KFT, Küküllő Szálloda, Amigo&Intercost.

 

Tags: