Simone Tempestini uralta az első napot

9 október 2015 - 4 perc olvasási idő
Fotó: Barabás Ákos

Fotó: Barabás Ákos

Annak ellenére, hogy már megszerezte a bajnoki címet, a Napoca Rally Team fiatal pilótája a tőle megszokott óriási ritmusban autózott, és az első nap négy gyorsasági szakaszából hármat megnyert. A nevesebb versenyző közül Bogdan Marișca az első, aki feladta a versenyt, így kiszállt a dobogóért folyatott harcból. Simone Tempestini továbbra is nagy formában versenyez, és annak ellenére, hogy már megszerezte a bajnoki címet, a Hargita Ralin sem adta alább. A Napoca Rally Team pilótája már az első gyorsasági végén az élre állt, majd megnyerte a következő két murvás szakaszt is, így annak ellenére, hogy a Székelyudvarhely központjában rendezett szuperspeciálison a hatodik lett, az első napot kényelmes, 18.7 másodperces előnnyel zárta.
Mögötte nagy harc folyik a Hargita Rali és az összetett dobogójáért is. Keleti Edwin második leggyorsabb volt a hargitai szakaszon, három tizeddel előzte meg Dan Gîrtofant, őket Szabó Gergő és Marco Tempestini követte 1.8, illetve 8.1 másodperc hátránnyal.

Bogdan Marișca csupán a tizedik legjobb időt szerezte meg, majd a PS2-t és PS3-t összekötő szakaszon technikai problémák miatt feladta a további versenyzést. Így Marișca kiszállt a harcból, és valószínűleg az ötödik helyen zárja az idei szezont.

Az összetettben második Szabó Gergő a PS2-t követően feljött a második helyre, ezt a pozíciót megtartotta a Hargita Rali első napjának végéig. Szakaszgyőzelmet is szerzett, hiszen ő volt a leggyorsabb a Dietrich Árpád szuperspeciálison, egyelőre Szabó az egyedüli pilóta a mezőnyben, aki a romániai ralibajnokság nyolcadik fordulójában le tudta győzni Simone Tempestinit. Szabó 18.7 másodperc hátránnyal áll a Hargita Rali összetettjének második helyén, 6 másodperccel megelőzi Dan Gîrtofan. A brassói pilóta először versenyez az új Skoda Fabia R5-tel, minden gyorsasági szakaszon a dobogón végzett, az összetettben a harmadik, előnye 12.1 másodperc a negyedik Keleti Edwin előtt.
Az összetettben ötödik Manu Mihalache nagy harcban van Florin Tincescuval a 3-as géposztály második helyéért. Az első tízben még Rareș Tomiță, Marco Tempestini és Florin Crișan szerepel. Adrian Răspopa vezet az 5-ös osztályban és a kétkerék-meghajtásúak között, őt követi Alex Ardelean, aki a 9-es osztályban és a Suzuki Kupában is vezet.
Szombat reggel folytatódik a Hargita Gyöngye Rali, a Hargita 2 gyorsasági szakasz 10.21-kor kezdődik. A pilóták kétszer teljesítik mindhárom gyorsasági szakaszt, az első autók délután négy óra után érkeznek a Székelyudvarhely központjában felállított szervizparkba.

Az október 9–10. között rendezendő Hargita Gyöngye Rali a román ralibajnokság nyolcadik, egyben utolsó fordulója. Az eseményt a FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv) égisze alatt rendezi a MAXX Racing a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal és Hargita Megye Tanácsának támogatásával.
Szponzorok: Hargita Gyöngye, Serendipity, Septimia, Magdolna Impex KFT, Küküllő Szálloda, Amigo&Intercost.

Tags: , ,