Tempestini–Botka párharc a Hargita Ralin

10 július 2017 - 4 perc olvasási idő

Alig több mint egy hét maradt a huszonötödik Hargita Gyöngye Rali rajtjáig. Ferencz Csaba főszervezőtől megtudtuk, hogy minden a menetrend szerint alakul, akárcsak a rajthoz álló mezőny névsora: jövő hét végén összecsap a junior WRC2-es világbajnok Simone Tempestini és az ERC2-ben Európa-bajnoki címet szerzett Botka Dávid.

„Az utolsó száz méteren vagyunk, minden jó ütemben halad. A héten kikerülnek az eseményt reklámozó bannerek és plakátok a városban és környékén”

– mondta Ferencz Csaba. Pénteken este nyolc órakor zárul a nevezés, a főszervező a tavalyihoz hasonlóan népes mezőnyre számít, főleg hogy idén a Hargita Gyöngye Rali időpontja nem ütközik egyetlen regionális raliversenyével sem.

 

Csúcskategóriás autók a mezőnyben

„Nagy harcra számítunk, hiszen az országos bajnokságban semmi sincs még eldőlve, így mindenki maximális komolysággal fogja venni a Hargita Gyöngye Ralit. Az élen hatalmas versengés lesz, legalább hatan csúcskategóriás raliautóval állnak rajthoz.

Botka itt fogja először élesben bevetni legújabb csodafegyverét, egy Škoda Fabia R5-öst, ugyanilyen autóval áll rajthoz honfitársa, Marozsi Péter, illetve Dan Gîrtofan is.

A román bajnokságot jelenleg vezető Bogdan Marișca, illetve Juhos Zoltán egy-egy Ford Fiesta R5-tel áll rajthoz, míg Tempestini egy Citroën DS3 R5-tel fog versenyezni”

– vázolta a folyamatosan gyarapodó mezőnyt Ferencz.

Idén is lesz udvarhelyi induló a Hargita Gyöngye Ralin. Tassi Róbert múlt hét végén a Resicabányán rendezett hegyi versenyen vett részt.

„Jó kezű pilóta, ügyesen autózott, az első és utolsó felmenetele között 35 másodpercet gyorsult. Jó eredményt várunk tőle”

– mondta a versenyzőről a főszervező. Tassi navigátora Mag Levente lesz a Hargita Gyöngye Ralin.

Útlezárások leszek Július 13–15. között Udvarhelyen és környékén is több helyen kell útlezárásra számítani.

„Ezúttal is a lakosság türelmét kérjük amiatt, hogy jövő csütörtök reggeltől szombat estig nehezebben lehet majd közlekedni a városban. Hetekkel ezelőtt felvettem a kapcsolatot az udvarhelyi felújításokat végző cégek vezetőivel, hogy egymás tevékenységét tiszteletben tartva a lehető legkevesebb fennakadás legyen a városban.

Udvarhely és környéke számára nagyon fontos ez a verseny, így célunk, hogy a lehetőségekhez mérten megoldjunk bármilyen felbukkanó problémát.

A szervezők nevében szeretném felhívni a lakosság figyelmét, hogy a rali ideje alatt ne parkoljanak a rendőrség épülete mögött, hogy tudjuk megépíteni a szuperspeciális szakasz útvonalát”

– tette hozzá Ferencz Csaba.

A raliulharghitei.ro hivatalos honlapon a verseny alatt egy interaktív térképen élőben lehet majd követni, hogy merre járnak az autók, továbbá a gyorsasági szakaszokon elért időeredmények is rögtön megjelennek.

 

FORRÁS:
Zátyi Tibor, 2017 június 15 – székelyhon.ro