Tovább nőtt Tempestini előnye

14 július 2018 - 5 perc olvasási idő

A hajrájához érkezett a 26. Hargita Gyöngye Rali, a szombati nap második körét is a Simone Tempestini/Sergiu Itu (Citroen DS3 R5) páros uralta, háromból három szakaszgyőzelmet gyűjtött be, előnye pedig már 47,5 másodperc a második helyezett Bogdan Marișca/Sebastian Itu (Ford Fiesta R5) előtt.

A harmadik helyen ugyancsak a Napoca Rally Academy csapat párosa, Florin Tincescu/Alina Pop (Fiat 124 Abarth) áll +2:27.6 perces hátránnyal.
Az összetett dobogójának legalsó fokáért még kiélezett harc várható az utolsó körön, hiszen a Titi Aur/Sivliu Moraru (Skoda Fabia R5) és a Vali Porcișteanu/Dan Dobre (Skoda Fabia R5) kettős hátránya nem nagy.

Nyilatkozatok a kilenc gyorsasági szakasz után

Tempestini:

„Eddig minden jól ment a Napoca Rally Academy számára, hiszen az első három pozíció a miénk, és ha így fejezzük be a Hargita Ralit, akkor az nagyszerű dolog lenne. Továbbá Mihnea Mureșan is nagyszerűen versenyez a Dacia Kupában.”

Marișca:

„Most még minden bonyolult. A szakaszok mocskosak, még bármi megtörténhet.”

Tincescu:

„Számunkra eddig nagyon jól alakul a nap, de ha esik, akkor az már hátrányt jelent a hátsómeghajtásos autónknak. Meg akarjuk tartani a ritmusunkat, és egyben a pozíciónkat az összetettben, a dobogó harmadik fokán akarunk zárni.”

Titi Aur:

„Meglepően jól megyünk, tovább tudtuk csökkenteni hátrányunka az élmezőnnyel szemben. Nem gondoltam volna, hogy épp egy aszfalt ralin lesz ekkora előrelépésünk. Az utolsó három szakaszra koncentrálunk, és meg akarjuk tartani előnyünket Vali Porcișteanuval szemben. Még nem gondolunk a dobogóra. Nagyon tetszett, hogy a maximumon autózhattunk, és nagyon tetszenek a kanyarok. A ritmusunk sokkal jobb mint az előző ralikon. Vali egyre közelebb van hozzám, ezért az utolsó szakaszokon még keményebben kell menjünk, hogy előtte maradjak.”

Vali Porcișteanu:

„Jó napunk van, valamennyit lefaragtunk a pénteken összeszedett hátrányunkból. Sajnálom, hogy törölték az első lövétei szakasz eredményeit, de ha a versenybizottság ezt a döntést hozta, mi nem tudunk semmin se változtatni. Az lett volna a normális, hogy azok, akik befejezték a PS5-t, azok elinduljanak a PS6-on. Most arra koncentrálunk, hogy utolérjük Titi Aurt.”

Teslovan (kétkerékmeghajtásúak éllovasa):

„Az utolsó szakasz nem sikerült jól, a ritmusunk nem volt a legjobb. Az utolsó körben megpróbáljuk helyrehozni a hibáinkat, és remélem, gyorsabban is tudunk majd menni.”

PS7 (Patakfalva 2, 6,40 km): 1. Tempestini 3:19.8, 2. Porcișteanu +0.6, 3. Barbu 5.5, 4. Marișca +5.7, 5. Aur +8.1, 6. Tincescu +8.4.
PS8 (Szetnpál 2, 6,25 km): 1. Tempestini 3:01.6, 2. Marișca +2.9, 3. Porcișteanu +3.9, 4. Tincescu +8.3, 5. Barbu +9.5, 6. Aur +11.8.
PS9 (Lövéte 3, 13,70 km): 1. Tempestini 7:03.6, 2. Marișca +8.4, 3. Porcișteanu +20.3, 4. Barbu +29.0, 5. Tincescu +31.0, 6. Kelő-Gere +42.8.

Az összetett állása: 1. Tempestini 47:05.7, 2. Marișca +43.1, 3. Tincescu +2:27.6, 4. Barbu +3:13.4, 5. Aur +3:34.5, 6. Porcișteanu +4:13.1.

A Hargita Gyöngye Ralit Hargita Megye Tanácsa, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala és Lövéte Polgármesteri Hivatala támogatásával rendezik; kiemelt partnerek: Hargita Gyöngye, MOL, Amigo&Intercost, Toyota Eurocar Trading, Viking, I.M.S., FAN Courier; partnerek Omniasig, Mastertent, Küküllő Szálloda, Viaduct, Dancea&Asociații, Septimia, Color Metal, Brother, VIP GSM, Skorpion Trans, L-Design, MG 400 KFT., FUL HUS KFT.

Médiatámogatók: Motor Clasic Magazin, Székelyhon.ro, Udvarhelyi Híradó, Hargita Népe, Autorally,