Van még esély a dobogóra, hazai pályán a csíki ralisok!

9 október 2015 - 5 perc olvasási idő

A hazai rali bajnokság utolsó futama kezdődik el ma délután Székelyudvarhelyen, a benevezett 47 páros között van a csíkszeredai Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre kettős is. A páros a Dacia Logan-kupa bajnoki harmadik helyéért hajt, számítanak a szurkolók támogatására is ma és holnap.

TACsI_csikbanAz elmúlt két évhez hasonlóan idén is a Hargita Rali zárja a hazai rali bajnokságot, a viadalra 47 páros adta le előzetesen nevezését. Ugyan az országos bajnoki cím már összetettben és néhány géposztályban eldőlt, viszont vannak még olyan kiírások, amelyekben az utolsó futam dönt. Többek között ilyen a Dacia Logan-kupa is, ahol öten harcolnak a dobogós helyekért és ketten a bajnoki címért.

A Dacia Logan-kupa kiírása szerint a versenyeken való elrajtolás négy pontot jelent, ám az idényt záró futamon 12 pont jár az indulóknak. A Hargita Rali 0.8-as szorzójú, így a győztesnek 20 pont jár, ám maximálisan 32 egységet visz haza a monomárka nyertese. A Logan-kupában 130 ponttal Bogdan Talasman vezet a 111,6 pontos Adrian Dragan, a 84,4 pontos Viorel Ivan, a 80,6 pontos Vlad Miculici, a 71 pontos Kelemen Péter Sándor és a 69,4 pontos csíki – Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre alkotta – páros előtt. Mivel Kelemen versenygépét eladta, ő már nem rúg labdába a pontvadászatban.

A Iasi Ralin megomlott a váltónk, így azt a Colina Motorsport szakemberei kicserélték, az autónkkal tehát minden rendben. Nem szeretném elkiabálni ezt, mivel idén rengeteg műszaki hibánk volt és emiatt értékes pontokat hagytunk a pályán, de úgy érzem, a Hargita ralin minden rendben lesz.

mondta Teslovan Adrian.

A csíki pilóta hozzátette, a házi versenyen mindent megtesznek a sikerért.

Tavaly is dobogósok voltunk, idén is fel szeretnénk állni az emelvényre.

mondta Teslovan.

A szervezők gondoltak ránk, elsőkerék-meghajtású autósokra, amikor a pályákat kiválasztották.

mondta a pályabejárások után Cseh Vajk Imre.

A csíkszeredai navigátor szerint viszont jól ki kell számolni a féktávokat.

A Hargita szelektív felső felén fontos, hogy mikor fékezel. Ha túl korán nyomod a fékpedált, értékes időt veszíthetsz, ha meg későn, akkor az árok, a támfal vagy a hídpadka tud megfogni, de az a rali végét jelenti.

mondta Cseh.

A csíkiak szerint nagyon gyorsak a pályák és sok az olyan hely, ahonnan a nézők több látványos kanyart is beláthatnak.

Nagyon remek az út burkolata, talán még a Delta Ralin volt ilyen remek minőségű murva.

mondta Teslovan Adrian.

A csíkiak számítanak a hazai nézők bíztatására is.

Tavaly rengeteg barátunk, ismerősünk állt a pályák szélén, a verseny végén többen is gratuláltak a dobogós helyért. Szeretnénk idén is átélni ugyanazt a remek hangulatot és érzést, amiben tavaly részünk volt.

mondta Teslovan Adrian. Cseh Vajk Imre ugyanakkor elmondta, arra bíztassa pilóta kollégáját, hogy a szuperszpeciálon ne az időt nézzék, hanem látványosan autózzanak.

A szuperszpeciál a nézőknek szól. Kötelességünknek érezzük, hogy őket ott kiszolgáljuk.

mondta a csíki navigátor.

A csíki ralisok támogatói: Borszék Ásványvíz Rt., BCR Leasing, Orkla Foods, Pigna, Defi, Spektrum Center, Prodia, Hermes Forwards, Lem’s Hargita megyei képviselete, Hargita Népe.

Tags: , , ,