fbpx
ODORHEIU SECUIESC, 26-27 APRILIE 2024

Acreditare media

Campionatul Național de Raliuri 2024 Etapa a I-a – Raliul Harghitei

Formularul este INDISPONIBIL! Perioada de acreditare s-a încheiat la data de 15 aprilie 2024, ora 00:00!

Cererea de acreditare va putea fi transmisă DOAR la adresa media@raliulharghitei.ro și DOAR în condițiile în care sunt îndeplinite criteriile descrise în Regulamentul Media

Contact media:

Cristian OLTEAN – Director Imagine

media@raliulharghitei.ro

 +40 (727) 189 166

PROCEDURA DE ACREDITARE

Cererile pentru acreditare este disponibilă pe www.raliulharghitei.ro – perioada limită pentru transmiterea acestora fiind de 15 Aprilie 2024, ora 00:00. TOATE cererile vor fi trimise DOAR prin e-mail la adresa media@raliulharghitei.ro.

Sunt disponibile 2 tipuri pentru acreditări media, după cum urmează:

TIP 1 (ACCES TOTAL)

 • Se acordă reprezentanților media avizați din domeniul motor sport-ului pentru accesul pe Probe Speciale, Start Festiv, Conferințe de Presă, Parc de Service, Zone Media, Zone de Interviuri, Sosire Festivă, Festivitate de Premiere, etc.
 • Această acreditare se acordă deținătorilor de Licență Media emisă de FRAS pentru sezonul 2024. Pentru a face dovada deținerii unei Licențe Media FRAS, aceasta trebuie trimisă prin e-mail odată cu prezenta cerere. De asemenea, Ofițerul Media al evenimentului va solicita Comisiei Media a FRAS confirmarea faptului că reprezentanții media ce au solicitat acreditare de TIP 1 pentru ”Raliul Harghitei 2024”, au fost licențiați în acest an pentru RALIURI sau TOATE COMPETIȚIILE.
 • Cei care nu dețin Licență Media FRAS pentru anul în curs trebuie să facă dovada activității lor în domeniul foto / video din motor sport prin intermediul proiectelor, paginilor social media sau site-urilor web care se trimit prin e-mail odată cu prezenta cerere. Persoanele fără experiență de minim un sezon în calitate de fotograf/videograf licențiat al Campionatului Național de Raliuri ”Betano” NU vor fi acreditate. Foto-reporterii trusturilor de televiziune precum și cei ai redacțiilor de presă locală/națională sunt OBLIGAȚI să prezinte o dovadă care atestă o activitate similară – în caz contrar, este necesară o solicitare transmisă direct de către redactorul-șef.
 • TOȚI reprezentanții media care solicită acreditare de TIP 1 trebuie să semneze o declarație pe propria răspundere conform căreia sunt asigurați medical. Dovada asigurării medicale care să acopere eventualele incidente/accidente petrecute în timpul competițiilor sportive poate fi solicitată aleatoriu de către Ofițerul Media în momentul predării kit-ului media, iar lipsa acestuia poate anula acreditarea acceptată inițial.
 • Acreditarea de TIP 1 nu oferă dreptul de a intra cu autoturismul personal în zona parcului de service decât în cazul în care Ofițerul Media informează în prealabil despre acest aspect.

TIP 2 (ACCES RESTRICȚIONAT)

 • Se acordă tuturor reprezentanților media din domeniul foto / video și / sau jurnaliștilor pentru accesul doar pentru Start Festiv, Conferințe de Presă, Parc de Service, Zone Media, Zone de Interviuri, Sosire Festivă, Festivitate de Premiere, etc.
 • Această acreditare se acordă celor care fac dovada activității lor în domeniul foto / video prin intermediul proiectelor, paginilor social media sau site-urilor web care se trimit prin e-mail odată cu prezenta cerere.
 • Prezentul TIP de acreditare se va acorda inclusiv fotografilor/videografilor amatori, dar care au împlinit vârsta majoratului (18 ani). Acreditarea se va acorda DOAR în baza unei dovezi care atestă că solicitantul studiază domeniul foto/video/jurnalism și a mai deprins activități de fotografiere a unor evenimente dinamice în aer liber: parade, zile culturale, etc.
 • ATENȚIE! Pentru că în sezonul anterior (2023) – atunci când a fost adoptată această nouă metodă de acreditare, s-au produs nenumărate confuzii și neclarități, dorim să vă atragem atenția asupra faptului că noua acreditare de TIP 2 (fostul TIP 3) NU interzice accesul pe probele speciale. Acolo (n.r. pe probele specialei) acreditarea de TIP 2 este echivalentă cu statutul de spectator, iar autocolantul pentru parbrizul automobilului NU va mai fi emis pentru acreditările de TIP 3, pentru a nu se crea confuzii.

 

 

REGULAMENT! VĂ RUGĂM SĂ PARCURGEȚI TOATE PUNCTELE DESCRISE

 • Numărul limită de acreditări este de 20 pentru TIP 1, respectiv 10 pentru TIP 2!
 • Organizatorul va emite, independent de această limită, un număr nederminat de acreditări de tip ”FOTO/VIDEO OFICIAL”! Accesul deținătorilor de acreditare ”OFICIALĂ” va fi permis ORIUNDE, cu excepția zonelor de pe probele speciale unde este prezent semnul ”NO PASS”.
 • Agențiile/publicațiile pot solicita acreditare media pentru CEL MULT 2 reprezentanți!
 • Reprezentantul MEDIA care solicită acreditare dar formularul transmis de către acesta nu conține informațiile (număr de înmatriculare, culoare, marcă și model) referitoare la automobilul pe care îl va utiliza pe perioada ”Raliul Harghitei”, NU va beneficia de autocolantul pentru parbriz! Mai mult decât atât, reprezentantul care aparține unei agenții/publicații din care fac parte mai mulți reprezentanți, și omite informațiile auto de la punctul 2 al formularului de tip cerere, va duce la anularea dreptului de a pătrunde pe proba specială.
 • Scopul solicitării informațiilor de la punctul anterior nu este acela de a alimenta curiozitatea Ofițerului Media sau a unui alt Oficial Senior, ci STRICT acela de a putea avea o evidență clară a celor ce pătrund pe probele speciale, respectă timpii de intrare pe probă. De asemenea, șefii de probă specială și arbitrii din CO Stop (al fiecărei probe) vor primi un raport premergător din partea Ofițerului Media despre automobilele MEDIA ale căror acces este permis. Mai mult decât atât, DOAR automobilele aflate în evidența organizatorului – prin Departamentul de Imagine – vor putea intra în zone restricționate (parc service), în momentul/cazul în care se va informa în prealabil acest lucru.
 • Reprezentanții MEDIA care ignoră prezentul regulament de etică și consideră că pot pătrunde pe probele speciale cu însemnele FRAS, NU vor mai fi acreditați local la evenimentul ”Raliul Harghitei” pentru o perioadă nedeterminată!
 • Organizatorul Raliul Harghitei 2024 va pune la dispoziția fiecărui reprezentant media acreditat, un kit care va conține: Badge (ecuson) cu șnur, autocolant pentru pabrizul mașinii, RoadBook (DOAR pentru solicitanții acreditării de TIP 1, Ghid Media – care va conține coordonate pentru locuri de parcare și nu în ultimul rând, câte o vestă reflectorizantă cu însemnele ”Raliul Harghitei”/”Harghita Rally” respectiv numărul de identificare – direct corelat cu însemnele de pe Badge și autocolantul pentru parbrizul mașinii! ATENȚIE – vestele reflectorizante vor fi predate – OBLIGATORIU – Ofițerului de Presă sau la Secretariatul competiției! Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica/actualiza conținutul kit-ului.
 • Reprezentanții MEDIA care nu vor preda vestele reflectorizante oferite de organizatorul ”Raliul Harghitei” NU vor mai fi acreditați local la evenimentul ”Raliul Harghitei” pentru o perioadă nedeterminată!
 • Zona de dinaintea intrării în CO se consideră zonă media! Între cele două CO de intrare și ieșire, accesul media de orice TIP este STRICT INTERZIS. În zona de regrupare pot pătrunde EXCLUSIV reprezentanții media ai organizatorului, identificabili prin vestele reflectorizante cu inscripția ”FOTO OFICIAL” și badge-ul aferent.
 • Reprezentanții MEDIA vor fi identificați EXCLUSIV prin veste reflectorizante de culoare portocalie, galben deschis sau verde, care poartă inscripția ”MEDIA”. Nu contează dacă, pe lângă acest cuvânt, este prezent numele unei alte competiții/companii. Vestele reflectorizante ce nu conțin inscripționarea cuvântului ”MEDIA”, vor fi considerate NULE.
 • Zonele marcate cu inscripția ”NO PASS” sunt INTERZISE INCLUSIV reprezentanților media acreditați. Zonele nemarcate cu bandă sunt considerate nefavorabile spectatorilor, însă reprezentanții media care au semnat Formularul pe propria răspundere în momentul intrării în posesia acreditării, pot pătrunde în aceste zone nemarcate. Totuși, orice indicație primită din partea oficialilor (cu excepția Road Closer, Cronometror și Chief Marshal) trebuie RESPECTATĂ fără nicio obiecție!
 • ATENȚIE! Utilizarea dronelor este EXCLUSIV resposabilitatea deținătorului legal al aparaturii. Organizatorul evenimentului NU este răspunzător nici pentru distrugeri și nici pentru eventualele situații conflictuale apărute între operatorul unui aparat de zbor cu scop de înregistrate foto/video și un reprezentant al Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita! Aceștia din urmă au dreptul legal să solicite documentele aparatului de zbor, ale operatorului/deținătorului aparatului, precum și să aplice măsurile în conformitate cu starea/situația sesizată.
 • Pentru că ne dorim un eveniment lipsit de incidente și/sau situații în care este necesară intervenția organelor legii, după încheierea evenimentului, Ofițerul de Presă va solicita atât I.P.J. Harghita, I.J.J. Harghita și Poliției Locale a Municipiului Odorheiu-Secuiesc, un raport care să includă eventualele situații apărute pe durata desfășurării evenimentului cu persoanele implicate în eveniment în mod direct.

ATENȚIE! Pentru a respecta efortul, munca și timpul ce stă în spatele fotografiei/media de motors​port, adică a creatorilor de conținut deja acreditați ca fiind profesioniști în domeniu, dorim să clarificăm încă de la bun început anumite criterii de clasificare și acordare a acreditărilor!

 1. Se acreditează prioritar reprezentanții media acreditați ultimele 3 ediții consecutive
 2. Se acreditează prioritar reprezentanții media DEJA acreditați de Federația Română de Automobilism Sportiv pentru anul în curs, cu condiția ca acreditarea să fie emisă pentru [Raliu] sau [TOATE COMPETIȚIILE]
 3. Se acreditează prioritar reprezentații presei naționale și/sau locale, cu dovada: legitimației de presă, a faptului că dețin acces la platformele de publicare și nu în ultimul rând, cu prezența a minim 2 comunicate (în general, avancronică și rezumat final) a ultimelor două ediții
 4. Se acreditează local și acei reprezentanți media care nu dețin licență emisă de Federația Română de Automobilism Sportiv pentru sezonul în curs, dacă fac dovada acreditării lor la minimum 4 evenimente de raliu în ultimul sezon
 5. Se acreditează local și acei reprezentanți media care se află la debut sau început de drum, doar după ce fac dovada experienței lor prin intermediul unui portofoliu
 6. Indiferent dacă se dorește acreditare locală sau nu, TOȚI reprezentanții media [acreditați de Federația Română de Automobilism Sportiv sau Agenția Națională pentru Sport – în anul în curs] sunt OBLIGAȚI să comunice ofițerului media/de presă al evenimentului, prezența lor la etapă – prin completarea cererii de acreditare, specificând în mod expres DACĂ dețin vestă reflectorizantă identificabilă cu inscripția „MEDIA” (poate fi de la orice etapă) și numărul de înmatriculare al automobilului [și marca/modelul acestuia].
 7. Persoanele care nu respectă punctul 1.6 și sunt identificate, fie de către ofițerul media/de presă sau oricare alt oficial senior și/sau arbitru de post, pot fi considerate în afara acreditării, iar prezența acestora într-o zona nepermisă poate duce fie la solicitarea celor două instituții anterior enunțate, de a anula licențele media, precum și la sancțiuni din partea agenților specializați ai I.P.J. Harghita sau I.J.J. Harghita.
 8. Începând cu acest an, Raliul Harghitei introduce zone marcate cu prezența interzisă a ambelor categorii: Spectatori și Media. Astfel, reprezentanții media acreditați se vor putea posta în orice zonă, inclusiv în zonele marcate cu „Interzis Spectatori”, dar nu și în zone care indică atât restricționarea accesului, cât și a media.
 9. Fiecare cerere transmisă către media@raliulharghitei.ro trebuie completată corespunzător. Ofițerul Media al evenimentului își asumă rolul de a informa/atenționa despre eventualele lipsuri și/sau greșeli din cererea de tip formular precum și atașamentelor aferente. Totuși, este de menționat faptul că acest lucru va fi realizat după încheierea perioadei de acreditare, iar termenul limită pentru a rectifica cererea de tip formular dar și a eventualelor atașamente lipsă este exact 24 de ore de la încheierea perioadei de acreditare.
 10. Ofițerul Media poate respinge orice cerere de acreditare indiferent de motiv. Orice formă de insistență va duce la blocarea solicitantului.
 11. Ofițerul Media va informa printr-un email fiecare reprezentant admis. Solicitanții ce NU sunt admiși nu vor primi niciun e-mail. Contactarea Ofițerului Media sau a terțe persoane în direcția re-evaluării cererii de acreditare va fi considerată în mod automat o stare confilctuală și va duce la blocarea solicitantului!

CENTRUL MEDIA
Locația: HOTEL KÜKÜLLŐ – TÂRNAVA
Strada: Piața Városháza Nr. 16
Adresa: Odorheiu Secuiesc, jud. Harghita, România
GPS: 46° 18.273’N 25° 17.570’E

Formular acreditare media

Descarcă fișier
Insta Gram