A doua buclă a zilei secunde formată din probele speciale Văleni 2, Sânpaul 2 și Lueta 2 s-a desfășurat fără incidente.

14 iulie 2018 - 3 minute de citit

După 9 probe speciale Simone Tempestini/ Sergiu Itu (Citroen DS3 R5) conduc în clasamentul general CNRD cu un avans de 47,5s față de coechipierii Bogdan Marișca/ Sebastian Itu (Ford Fiesta R5). Pe poziția a treia se află tot un echipaj al Napoca Rally Academy, Florin Tincescu/ Alina Pop (Fiat 124 Abarth) la +2n27,6s.

Lupta pentru locul trei nu este decisă, Titi Aur/Sivliu Moraru (Skoda Fabia R5) +3m13,4s și Vali Porcișteanu/ Dan Dobre (Skoda Fabia R5)+4m13,1 vizând această poziție.

Declarații după 9 probe speciale:

Tempestini:

„Până acum totul s-a desfăcurat ok pentru Napoca Rally Academy. Suntem pe primele trei poziții, iar dacă terminăm așa raliul va fi un lucru foarte pozitiv. Chiar și Mihnea Mureșan face o treabă foarte bună la Cupa Dacia.”

Marișca:

„Totul este încă foarte complicat, probele sunt murdare. Oricând se poate întâmpla ceva.”

Tincescu :

„ Pentru noi a fost o zi foarte bună, dar dacă plouă nu va fi bine pentru mașina noastră cu tracțiune spate. Încercăm însă să menținem ritmul și ne dorim să păstrăm poziția actuală și să încheiem pe podium la general la finalul raliului.

Titi Aur:

„Neașteptat de bine. Am redus și mai mult din diferență față de primii clasați. Nu credeam că voi face acest salt de performanță la un raliu de asfalt. Ne concentrăm pe ultimele trei probe, vrem să menținem avansul față de Vali Porcișteanu. Nu ne gândim încă la podium. Mi-a plăcut să merg la limită, să mă bucur de viraje la limită. Ritmul meu este mult peste ce a fost la raliurile anterioare. Vali se apropie de mine destul de bine și pentru ultimele probe îmi propun să merg cât pot de tare și să mă mențin în fața lui. Nu pentru podium ci pentru motivația de a merge tare.

Vali Porcișteanu:

„O zi bună, am mai recuperat din timpul pierdut ieri. Ne pare rău că s-a neutralizat prima trecere pe Lueta, dar dacă asta a fost decizia conducerii cursei nu avem cum să schimbăm nimic. Normal ar fi fost să se dea drumul concurenților care trecuseră deja de PS5 și se aflau în startul PS6. Ne concentrăm să-l ajungem pe Titi.”

Teslovan (locul 1 RM):

„Pe ultima probă nu a fost foarte bine, nu am ținut ritmul cum trebuie. Așteptăm următoarea buclă și sper să putem merge puțin mai repede.”