Bogdan Marișca urcă pe 2 după prima buclă a zilei secunde

13 iulie 2019 - 2 minute de citit

Simone Tempestini rămâne lider autoritar al Raliului Perla Harghitei 2019 și după prima buclă a zilei secunde. Bogdan Marișca ocupă acum poziția secundă, în timp ce Sebi Barbu a urcat de pe locul 6 până pe 4. Raliul Perla Harghitei contează ca a patra etapă în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Campionatul Național Rally 2 Dunlop și Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorie, întreceri derulate sub egida Federației Romțne de Automobilism Sportiv.

Simone Tempestini și-a trecut în cont cel mai bun timp în toate cele trei probe speciale ale primei bucle din ziua secundă din Raliul Perla Harghitei 2019. Astfel, are acum 5 ”scratch”-uri din 6 posibile, excepția reprezentând-o Superspeciala disputată aseară, adjudecată de Barbu. Evident, campionul în exercițiu este lider autoritar al întrecerii, avansul său față de al doilea clasat fiind de 38,4 secunde.

În spatele său, prima modificare este cea legată de ocupantul poziției secunde. Bogdan Marișca a fostmai rapid decât Alex Pițigoi pe fiecare dintre specialele dimineții. Încă după a doua probă a zilei se apropiase la numai o zecime de acesta, pentru ca, după Lueta, să-i ia fața. La prima revenire în parcul de service diferența dintre ei este de 12,9 secunde.

O altă modificare importantă în zona de vârf este ascensiunea lui Sebi Barbu până pe locul 4. Schimbare produsă tot după proba Lueta. Sunt 6,9 secunde între el și Pițigoi și are un avans de 5,9 în fața lui Gîrtofan. Vali Porcișteanu a pierdut timp prețios din pricina unor probleme tehnice la mașină, care a ”interrupt” pe tot parcursul zilei. Este pe locul 6, la 35,6 secunde de Giri.

Altfel, la capitolul abandonuri, o singură mențiune. Mihnea Mureșan și Marc Banca au ieșit din cursă în urma unui accident consemnat pe PS5.

Rezultatele complete le găsiți la http://live.fras.ro/results/raliul-perla-harghitei.