Cinci echipaje vor lua startul în Cupa Suzuki la ultima etapă a sezonului

7 octombrie 2016 - 4 minute de citit

Chiar dacă Vlad Cosma are titlul ca și asigurat prin simpla prezență la start, duelurile din Cupa Suzuki la Raliul Perla Harghitei vor fi cu siguranță la fel de spectaculoase. La ultima etapă a sezonului, programată pe 9 – 10 octombrie, vor lua startul cinci echipaje în Cupa Suzuki.

alex-ardelean-horatiu-baltador

După etapa de la Iași, Vlad Cosma a ajuns la un total de 173,6 puncte în Cupa Suzuki și simpla prezență la start, recompensată cu un bonus de 15 puncte, îi asigură acestuia titlul în cadrul competiției monomarcă. În clasament urmează Alex Ardelean (156 p), Horia Ghiriguț (121 p), Markus Ardelean (66 p), Ioan Zarug (60 p), Andrei Stan (56 p) și Andrei Mușețeanu (32 p).

În Cupa Suzuki, la Raliul Perla Harghitei, ultima etapă din Campionatul Național de Raliuri, vor lua startul echipajele Vlad Cosma/Diana Hațegan, Alex Ardelean/Horațiu Baltador, Ioan Zarug/Eugen Talpalariu, Andrei Stan/Lucian Bagiag și Markus Ardelean/Robert Maior.

Cele 5 echipaje înscrise la Raliul Perla Harghitei se vor lupta pentru premiile și punctele puse în joc în cadrul Cupei Suzuki, dar și la clasa 9. Vlad Cosma și Diana Hațegan și-au asigurat deja titlul la clasa 9 și sunt foarte aproape să câștige și Cupa Suzuki, la primul lor sezon complet cu modelul Suzuki Swift Sport.

“A fost un sezon extrem de disputat și sunt bucuros că ne-am putut atinge toate obiectivele. Titlul de la clasa 9 demonstrează competitivitatea modelului Suzuki Swift Sport, iar aici la Harghita vom merge să facem spectacol pentru toți pasionații acestui sport”,

a spus Vlad Cosma.

radu-necula

Alex Ardelean și Horațiu Baltador, campionii de anul trecut, vor ataca până pe ultima specială pentru a obține locul secund, atât în Cupa Suzuki, cât și la clasa 9.

“A fost un sezon frumos în care am învățat multe. Ultima etapă este decisivă pentru titlul de vicecampion la clasa 9 și în Cupa Suzuki așa că vom face tot posibilul să obținem un rezultat cât mai bun. Etapa de la Harghita nu este una ușoară, așa că va trebui să fim foarte atenți de la start și până la sosire”,

a spus și Alex Ardelean.

În ultima etapă a sezonului se va da o luptă interesantă și pentru locurile patru, cinci și șase, Markus Ardelean Ioan Zarug și Andrei Stan fiind despărțiți de doar 9 puncte.

“A fost încă un sezon în care piloții din Cupa Suzuki au făcut spectacol pe probele speciale și sunt foarte încântat că un pilot cu un Suzuki Swift Sport înscris în competiția monomarcă a reușit să se impună și la clasa 9, o clasă extrem de disputată. Asta demonstrează că avem o competiție perfectă atât pentru piloții care vor să debuteze în raliuri, dar și pentru cei cu experiență care vor să obțină rezultate”,

a spus Aurel Chirteș, directorul Wise Motorsport, partenerul tehnic al Cupei Suzuki.

Raliul Perla Harghitei se va desfășura în perioada 9 – 10 octombrie pe specialele de macadam din jurul orașului Odorheiu Secuiesc, în total fiind programate 10 probe speciale cu o lungime de aproape 85 kilometri.