Conferința de presă premergătoare Raliului Perla Harghitei 2019

11 iulie 2019 - 8 minute de citit

Conferința de presă organizată astăzi a dat, practic, semnalul startului Raliului Perla Harghitei. În această seară, începând cu ora 20:00, se va desfășura Prezentarea Oficială a echipajelor prezente la ediția cu numărul 27 a competiției. Întrecerea care contează ca a patra etapă în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Campionatul Național Rally 2 Dunlop și Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorie, toate derulate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, se va desfășura în perioada 12-13 iulie.

”Sperăm că vom avea parte de vreme bună”,

a spus, organizatorul raliului, Csaba Ferencz, după ce, în prealabil, salutase invitații- oficialități, reprezentantul sponsorului principal și jurnaliști- la conferința de presă premergătoare Raliului Perla Harghitei 2019. Pentru că, da, o vreme frumoasă ar permite publicului să savureze pe probele speciale spectacolul sportiv. Cel care reprezintă ingredientul principal al reușitei evenimentului pe care, evident, împreună cu echipa sa și partenerii speră să-l facă an de an mai atractiv.

A luat cuvântul apoi, Árpád Gálfi, primarul orașului Odorheiu Secuiesc. Care a ținut să sublinieze:

„Porțile orașului Odorheiu Secuiesc sunt totdeauna deschise sportivilor, tehnicienilor, oficialilor și fanilor nu doar în timpul cursei. Această competiție are darul de a le oferi un contact cu această comunitate, care iubește sporturile cu motor, și sperăm să ne revedem cât mai des. Sigur, cu toții așteptăm startul întrecerii, și sunt convins că aceasta va reprezenta o rușită. Le doresc participanților mult succes, iar publicului să aibă parte de o experiență de neuitat”.

A urmat un moment mai rar văzut în lumea sportului. Biró Barna Botond, Vicepreședintele Consiliului Județean Harghita, l-a rugat pe organizatorul competiției să semneze în fața presei acordul de finanțare care prevede că organismul pe care-l reprezintă va sprijini raliul din acest an cu valoarea maxim admisă de condițiile legii.

„Anul trecut am vorbit despre strategia de turism a județului Harghitei. Ca parte a acestui demers, am lansat în luna decembrie aplicația Visit Harghita, care, între altele, oferă și posibilitatea de a lua parte, prin intermediul transmisiunilor live, la evenimentele derulate în județul nostru. Raliul Perla Harghitei este unul dintre acestea și, în opinia noastră, este un eveniment care promovează județul nostru. Or, obiectivul nostru este tocmai popularizarea atracțiilor din județ și, implicit, de a lansa o invitație tuturor să viziteze aceste locuri, astfel încât cât mai mult turiști să ne viziteze”,

a spus Biró Barna Botond.

István Puskás, director de marketing Perla Harghitei, și-a exprimat satisfacția că și în acest an compania pe care o reprezintă are oportunitatea să fie sponsorul principal al competiției.

”Este un partneriat care ne aduce beneficii an la an, ba mai mult, în opinia noastră, acestea cresc. Raliul Perla Harghitei se bucură de o audiență foarte bună, de vizibilitate pe multe canale media, și se bucură de o apreciere deosebită în rândul localnicilor. Toate aceste lucruri converg către concluzia deja enunțată și ne dorim să mergem cât mai mult împreună pe acest drum”,

a spus István Puskás.

Primul dintre piloții invitați care a luat cuvântul a fost Bogdan Marișca. Pentru care Raliul Harghitei este un reper important în carieră.

”Sunt peste două decenii de când particip la această întrecere. Și am multe amintiri frumoase. În plus, aici am câștigat primul meu raliu, dar și primul meu titlu de campion. Mă bucur că povestea merge mai departe și salut momentul de mai devreme. Pentru că fără ajutorul partenerilor și al autorităților locale nu este posibilă organizarea unui astfel de eveniment uriaș. Iar parafarea acelui acord este un semn că aici lucrurile sunt pe un făgaș bun „,

a spus Bogdan. În ceea ce privește probele, a precizat:

”Sunt exact așa cum le cunoaștem. În principiu Bucin, în prima zi, și Lueta, în cea de-a doua, ar trebui să facă diferența. Experiența spune însă că pot apărea surprize pe fiecare specială. Ne dorim un spectacol de ținută și le-aș recomanda fanilor să-și aleagă locurile în care stau cu mare atenție. Ritmul în campionat este tot mai alert, mașinile mai performante, iar creșterea de viteză înseamnă spectacol, dar și un pericol suplimentar”.

La final, a luat cuvântul Adrian Teslovan. Pilotul din Miercurea Ciuc reușește să se alinieze la startul competiției după un tur de forță al echipei tehnice, în condițiile în care mașina sa a luat foc în urmă cu numai trei săptămâni, la Raliul Moldovei Bacău.

„Am lucrat foarte mult împreună cu echipa tehnică pentru a repara mașina. Acum, așteptăm startul, ne vom concentra doar pe ceea ce facem noi, și ne dorim să mergem în ritmul obișnuit. Mă reîntorc acasă, astfel că fiecare probă de aici îmi place. Ca și Bogdan, salut inițiativa Consiliului Județean, pentru că, așa cum a spus și el, fără sprijinul autorităților locale nu este posibilă organizarea unei astfel de întreceri”,

a precizat Teslovan.

Raliul Perla Harghitei este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Harghita, Primăria Odorheiu Secuiesc, Pirmăria Lueta. Parteneri:  Perla Harghitei, Toyota prin Eurocar Trading, Amigo&Intercost, Magdolna Impex, Viking Srl, Motul, Transilvania Adventure Park,KeroBike. Li se adaugă partenerii tradiționali precum firma de avocatură Dancea & Asociații, Mastertent, Hotel Târnava, Vari Trans, Brother, Septimia. Nu în ultimul rând, competiția se derulează cu sprijinul I.S.U. Harghita, Serviciul de Ambulanță Harghita și Jandarmeria Harghita.