Declarații primii trei clasați, după prima buclă

15 iulie 2017 - 5 minute de citit

Odorheiu Secuiesc, 15 iulie 2017 

Declarații prima bucla:

Simone Tempestini: „Aproape totul conform planului. Avem un avans care nu este atât de mare, 13s sau 14s în fața lui Bogdan si 20s față de Giri. Vom încerca să creștem ritmul și să mărim avansul. Este un raliu cu probe scurte, dar puțin periculoase, în special Lueta. Este posibil ca de la o trecere la alta să apară diferențe mari. Este destul de îngustă și este ușor să greșești atunci când mergi spre limită. Poți atinge un interior și  faci pană. Concentrarea trebuie să fie maximă. Condiții meteo ușor ciudate, proba a fost pe 7-8km complet uscată, iar pe final era destul de multă apă pe drum. Celelalte două probe au fost uscate. A doua probă a zilei a fost o probă destul de rapidă.
Vom schimba ceva la anvelope și la set-up. Dacă plouă, s-ar putea să mergem pe pneuri tăiate. Se așteaptă o furtună pe Lueta.”

 

Bogdan Marișca: „Nu aveam niciun plan, pur și simplu mi-am văzut de raliul meu. Ne-au ajutat cauciucurile pe ultima probă astfel că suntem mulțumiți. Pe probe este greu de mers tare. Sunt foarte diferite, Lueta e atlceva. S-ar putea să schimb ceva la anvelope pentru bucla a doua. Vrem să ajungem cu bine la final.”

Giri: „Probe foarte frumoase. Sper să mărim ritmul și să recâștigăm poziția a doua. E interesantă lupta cu Bogdan. Trebuia să am puțin mai multă încredere în anvelope pe porțiunea umedă. Am fost prea precauți. Nu cred că va ploua la a doua buclă.”

Vali Porcișteanu (lider Clasa3): „Un ritm bun, conform planului care este să ne menținem lideri la Clasa3. A fost uscat am ales anvelope soft, iar pe Lueta prin pădure a fost periculos și am ales un ritm mai precaut, poate prea safe. Dar mai avem două bucle și cred că lucurile vor fi conform planurilor. O să mergem pe aceeași carte cu gumele și vom vedea. Nu schimb nimic. E greu podium la general și nu vreau să riscăm. Încercăm să ne menținem poziția la Clasa3. Am avut pe Văleni o viteză maximă de 205km/h. Un raliu foarte ok, dar îmi pare rău de proba Bucin, deși nu era favorita mea pentru că am avut niște amintiri mai puțin plăcute din 2010-2011, dar cred că în acest an ar fi contat mult în economia clasamentului.”

 

Alexandru Pițigoi: „Am mers mai precaut pe PS3. Ne dorim să terminăm raliul după problemele de la Brașov și Tulcea.”

Adrian Răspopa (lider 2 Roți Motrice): „Nu am avut încredere în pneuri pe Lueta. Diferența față de Adi teslovan nu este mare și nu prea suntem obșnuiți cu astfel de ecarturi mici.”

 

Raliul Perla Harghitei este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Harghita, Primăria Odorheiu Secuiesc, Pirmăria Lueta și al partenerului principal „Perla Harghitei”, Amigo&Intercost, Magdolna Impex, Toyota prin Eurocar Trading, Vikink, I.M.S. și a celorlalți parteneri Omniasig, Mastertent, Hotel Târnava, Viaduct, Dancea&Asociații, Septimia, Color Metal, Brother, VIP GSM, Skorpion Trans, L-Design, MG 400 KFT, FUL HUS KFT.

Parteneri media: Motor Clasic Magazin, autorally, rallymax, rallymagazin, uh.ro, Star Radio, Prestizs Magazin

Pentru informații legate de acreditarea de presă, prorgamul raliului, precum și alte informații utile despre Raliul Perla Harghitei găsiți accesând site-ul oficial al competiției: www.raliulharghitei.ro
Informații live puteți obține accesând contul de twitter: @harghita_rally sau pe facebook Raliul Perla Haghitei.

Adrian Drăgan 0722642224
Zatyi Tibor 0740691200
Credit Foto: Attila Balazs