Două ieșiri în decor – prima buclă a raliului neurtralizată

14 iulie 2018 - 3 minute de citit
  • Dan Gîrtofan/ Tudor Mârza abandonează ca urmare a unei spectaculoase ieșiri în decor pe PS5
  • Norbert Maior/ Francesca Maior ies în decor pe PS5 – transportați la spital pentru investigații medicale
  • Concurenții care nu au luat startul parcurg probele în regim de etapă

Odorheiu Secuiesc, 14 iulie 2018 – Raliul este întrerupt ca urmare a unor spectaculoase ișiri în decor pe proba specială 5 (Sânpaul), pentru unul dintre echipaje fiind solicitată intervenția ambulanței.
Primul incident este semnat de echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mîrza (Skoda Fabia R5) care violent în decor și se răstoarnă de mai multe ori. Echipajul este ok.
Câteva minute mai târziu, în aceeași zonă echipajul Norbert Maior/Francesca Maior (Peugeot 106) iese în decor în același loc și se răstoarnă, ambulanța fiind solicitată la fața locului.

„Accidentul s-a soldat cu două victime: pilot și copilot. Au fost preluate cu ambulanțe diferite și au fost transportați la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, pentru investigații medicale. Inițial a plecat doar copilotul, dar medicul de la fața locului a solicitat și a doua ambulanță. Traumatismele au fost cauzate de efectul de rostogolire și de rotire. Ca și diagnostic prezumtiv, dar așteptăm și confirmarea în urma investigațiilor ce vor fi efectuate la secția de primiri urgențe a spitalului, am constat în ambele cazuri contuzie la coloana lombară. Ei practic au putut ieși din mașină pe picioare, dar pentru siguranța lor și din cauza durerilor acuzte au fost trimiși la investigații. Ei sunt stabili hemodinamic. În acest moment ambulanțele își reiau locul pe traseu.” A delclarat Dr. Domokos Ivan, Director Medical.

Raliul este oprit, concurenții care nu au luat startul parcurgând ulterior probele 4,5 și 6 în regim de etapă. În acest moment ambulanțele și-au reluat pozițiile în dispozitivele de securitate, iar concurenții se îndreaptă spre Odorheiu Secuiesc pentru cel de-al doilea parc de service al zilei. Urmând ca raliul să se reia cu o mică întârziere cu PS7 (Văleni 2).
Vă vom ține la curent cu rezultatul investigațiilor medicale și cu evoluția raliului