Duel la Harghita: Tomita vs Keleti

20 octombrie 2013 - 5 minute de citit

Desi invingatorul campionatului s-a decis inca de la Raliul Moldovei, Francois Delecour castigand pentru a doua oara consecutiv titlul Campionatului National de Raliuri Dulop, inca mai sunt lupte de disputat la Raliul Harghitei Seroussi.

Clasa 3 este una dintre cele mai importante categorii ale campionatului, avandu-i printre cei inscrisi aici pe Bogdan Marisca, Edwin Keleti, Rares Tomita, Adrian Dragan, Horatiu Savu sau George Grigorescu. Dupa ce la jumatatea campionatului Keleti avea un avans de peste 50 de puncte in fata lui Tomita, iata ca inainte de etapa finala tanarul pilot sibian conduce clasamentul, avand 11.6 puncte in fata lui Edwin Keleti.9fiScHT

Trei abandonuri in ultimele patru raliuri au lovit puternic in rezultatele echipajului Edwin Keleti / Botond Csomortani. Cei doi au terminat doar Raliul Aradului in cea de-a doua jumatate a sezonului insa au facut-o cu victorie la clasa.

Ma bucur mult ca Raliul Harghitei revine acolo unde ii este locul adica in elita raliurilor nationale! Pe vremuri era un raliu superb, intr-o zona foarte frumoasa si unde era foarte bine primit de fani!

ne-a declarat Edwin Keleti.

Pentru noi va fi un raliu ciudat, in care sansele de a ne apara titlul de campioni ai clasei 3 tin aproape exclusiv de…soarta! Din pacate cele trei abandonuri tehnice din ultimele 4 etape practic ne-au pulverizat sansele sa mai castigam. Acum doar adversarii nostri mai pot sa il…piarda. Ne gandim ca poate ar fi o ocazie excelenta sa nu ne mai pese de titlul clasei ci sa atacam la maxim pentru o clasare cat mai buna la general.
O sa ne sfatuim in cadrul echipei si vom lua decizia cea mai potrivita. Ne bucuram sa revenim la acest raliu unde cea mai mare necunoscuta va fi…vremea! Speram sa fie o revenire cu succes si le uram bafta organizatorilor!

a adaugat pentru Autorally pilotul BCR Leasing Rally Team.RcAg7By

La jumatatea sezonului, echipajul Tomita Rares / Levente Csegzy se aflau doar pe a sasea pozitie a clasamentului clasei 3. Victoria din Raliul Sibiului, etapa de coeficient 2, dar si cea de la Bacau si locul secund de la Iasi i-a adus pe acestia in varful clasamentului.

Etapa de la Harghita este una din cele mai importante din cariera mea, datorita faptului ca sunt foarte aproape de titlul clasei 3

ne-a spus Rares Tomita.

Anul acesta a fost pentru noi un an in care cu greu am reusit sa strangem bugetul pentru fiecare etapa. Am plecat cu gandul sa mergem la fiecare etapa ca si cum ar fi singura. Nu stiam daca la urmatoarea vom putea fi prezenti. De fapt am si ratat doua etape. Lupta la clasa 3 de anul acesta a inceput pentru mine de pe Gatul Berbecului, ultima proba din Raliul Sibiului cand l-am vazut pe Edwin abandonat. Am crezut insa ca totul este terminat odata cu absenta de la Raliul Aradului. Dar ultimele doua etape m-au adus in postura de favorit la castigarea clasei. Am avut si noroc dar cred ca am si demonstrat ca suntem destul de rapizi sa meritam macar un podium la clasa 3.
Ma bucur ca am adversari de marca la aceasta clasa si pot sa ma compar cu ei. Edwin este un pilot foarte rapid, dar in a doua parte a sezonului a avut mult ghinion si eu am profitat de asta. Bogdan Marisca a avut si el un sezon plin de probleme si nu a putut fi acolo sus unde ii este locul. Referitor la Raliul Harghitei am decis sa mergem la maxim. Nu vom tinti un loc 4 care ne-ar fi de ajuns, ci vom merge cat putem de tare. Cred ca adversarii mei merita ca eu sa merg la maxim. Vom incerca sa terminam pe podium si aceasta etapa.

a incheiat Rares.

Asadar, duelul Tomita – Keleti va fi unul dintre punctele culminante ale Raliului Harghitei Seroussi 2013.

Dan Terea

Tags: , ,