Etapa a cincea a Campionatului Naţional de Raliuri, weekendul viitor în Harghita

9 iulie 2018 - 4 minute de citit

Etapa a cincea a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2018 se va desfăşura weekendul viitor în judeţul Harghita, informează un comunicat remis AGERPRES.

”Unul dintre raliurile de tradiţie ale României, ajuns acum la ediţia cu numărul 26, Raliul Perla Harghitei se desfăşoară între 13 şi 14 iulie pe un traseu 100% de asfalt având cartierul general în municipiul Odorheiu Secuiesc. Pentru ediţia 2018, organizatorii au pregătit un traseu cu o lungime totală de 417 km, din care 122 km distanţa de parcurs a probelor de clasament. Sunt în total 12 probe de clasament din care 6 probe speciale distincte, fiecare dintre ele oferind concurenţilor, dar şi publicului, zone deosebit de spectaculoase”, se menţionează în comunicat.

”Toată suflarea automobilistică din zonă aşteaptă cu nerăbdare Raliul Harghitei pentru a vedea măiestria piloţilor şi pentru a lua contact cu maşinile de curse în parcul service. Suntem pregătiţi să oferim spectatorilor, împreună cu sportivii, un show pe cinste mai ales cu proba superspecială Arpad Dietrich care anul aceasta are o configuraţie nouă, mai frumoasă, iar pentru sportivi mai relaxantă şi totodată mai tehnică”, a spus Csaba Ferencz, preşedinte Club Maxx Racing, organizator al raliului.

Simone Tempestini, campion mondial la juniori 2016 şi liderul campionatului, a menţionat că în raliul de la Harghita este nevoie de o precizie ridicată la pilotaj.

”Raliul de la Harghita are un asfalt plăcut fiind un raliu unde este nevoie de o precizie ridicata la pilotaj. Majoritatea probelor sunt scurte şi nu permit greşeli, dacă pierzi timp nu mai recuperezi. Odorheiu Secuiesc este un oraş care de fiecare dată ne-a primit frumos şi a fost o plăcere să fim acolo. Deşi este un oraş mic, pasiunea pentru motorsport este una foarte mare”, a arătat Tempestini.

La rândul său, Bogdan Marişca, campion naţional en titre, a declarat:

”Bucin este o probă grea, mai ales dacă vremea devine schimbătoare, dar pentru mine Lueta e cea mai importantă şi cea mai tehnică, una dintre cele mai frumoase probe din campionat. Mergem fără miză şi ne dorim să ajungem la final fără probleme. Un raliu plăcut, iar spectatorii din zonă merită cu prisosinţă această poveste”.

Vali Porcişteanu, locul 2 în sezonul 2018, a menţionat că doreşte să-şi păstreze prestaţiile bune de la ultimele două etape de macadam.

”Am început să am încredere în maşină şi să o exploatez mai bine. Mai sunt fineţuri de reglat dar sper să continui ‘setările’ odată cu etapa de la Harghita. Îmi doresc să nu plouă pentru a ne putea bucura de prezenţa cât mai multor spectatori pe marginea probelor”, a spus Porcişteanu.

Titi Aur, octuplu campion naţional, a precizat:

”Din probele actuale am făcut Praid (actualul Bucin) în Raliul Târgu Mureş, o probă de mare viteză. Aceasta este şi proba mea preferată. Obiectivul meu este să trec cu bine de acest raliu, m-am acomodat cu maşina şi sper să mă apropii şi mai mult de limită, deşi a fost mai greu decât mi-am imaginat. Vreau să mă ţin aproape de locurile bune”.

Clasament general CNRD 2018 după 4 etape:
1. Simone Tempestini 124 pct
2. Valentin Porcişteanu 121
3. Dan Gîrtofan 93
4. Bogdan Marişca 66
5. Manuel Mihalache 54
6. Constantin Aur 47
7. Gergo Szabo 35
8. Florin Tincescu 22
9. Sorin Badea 21
10. Alexandru Piţigoi 19

AGERPRES (AS-autor: Adrian Drăguţ, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)