Hargita Rali – az Ifjúsági és Sportminisztérium számára is fontos esemény

10 mai 2023 - 3 minute de citit

Ferencz Csaba főszervező példás szervezésének és minden részletre való odafigyelésnek, illetve a Romániai Autósport Szövetség hozzáállásának és Keleti Edwin sportigazgató támogató munkájának köszönhetően a Hargita Rali Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter figyelmét is felkeltette.

Kevesebb mint 72 órával a Hargita Rali díjátadó ünnepsége után – ahol díjaztuk az idei kiírás leggyorsabb sportolóit –, nagy megtiszteltetés és öröm volt számunkra, hogy jelen lehettünk az Ifjúsági és Sportminisztérium központjában, ahol építő jellegű megbeszélést folytattunk mindarról, hogy mit jelent az országos bajnokságnak a hargitai verseny és mit hoz a jövő.

A Novák miniszter úrral folytatott megbeszélést követően meg vagyunk győződve arról, hogy a Hargita Rali a jövőben egy újabb szintet fog lépni.

Természetesen a szervezési szempontok között minden évben az egyik fő sarokpont, hogy a Hargita Rali stabil kapcsolatban legyen a romániai sport fő intézményével – az Ifjúsági és Sportminisztériummal, valamint az országos motorsport fórummal – a Román Autósport Szövetséggel, hiszen ez elengedhetetlen a romániai motorsportrendezvények fejlesztése, támogatása és javítása érdekében.

 

A május 9-én, kedden tartott megbeszélésen Novák Eduárd ifjúsági és sportminiszter, Románia egyetlen paralimpiai bajnoka, többszörös világ- és Európa-bajnoki érmes parakerékpáros, Ferencz Csaba, a székelyudvarhelyi Maxx Racing klub elnöke, a Hargita Rali több mint 11 éve főszervezője, valamint Keleti Edwin, a Romániai Autósport Szövetség sportigazgatója, az országos bajnokság korábbi versenyzője vett részt.

 

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani

Novák Eduárd ifjúsági és sportminiszternek,

Bíró Barna Botondnak, Hargita Megye Tanácsának alelnökének és

Keleti Edwinnek, a Romániai Autósport Szövetség sportigazgatójának.

 

Mi pedig folytatjuk az országos ralibajnokság legkedveltebb és legizgalmasabb aszfaltborítású verseny történetének megírását.

Köszönjük!