Luptă aprinsă pentru ultima treaptă a podiumului

13 iulie 2019 - 4 minute de citit

Simone Tempestini și Bogdan Marișca au rămas în fruntea ierarhiei Raliului Perla Harghitei după bucla secundă a zilei finale. În spatele lor se dă însă o luptă acerbă pentru ultima treaptă a podiumului. Aceasta este ocupată momentan de Dan Gîrtofan, carea progresat două poziții. Raliul Perla Harghitei contează ca a patra etapă în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Campionatul Național Rally 2 Dunlop și Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorie, întreceri derulate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Simone Tempestini a dus la 8 numărul victoriilor de probă specială, după ce și-a adjudecat și toate cele trei probe ale buclei secunde a zilei finale din Raliul Perla Harghitei 2019. Marișca rămâne al doilea, chiar dacă pe primele probe n-a izbutit decât al 7-lea timp. În spatele lor însă, lupta pentru ultima treaptă a podiumului s-a încins.

Prima probă i-a avut în spatele lui Tempestini pe Gîrtofan și Barbu. Pițigoi a terminat doar cu al 11-lea timp, astfel că Barbu a urcat pe podium. Mai mult, Gîrtofan se apropia la numai 1,6 secunde de ”Dodo”, semn că disputa va deveni tot mai aprinsă pe măsura apropierii de finalul întrecerii. Porcișteanu, confruntat în continuare cu probleme tehnice, a pierdut din nou timp prețios. A rămas pe 6, dar ecartul său față de piloții care-l preced a crescut substantial.

Proba următoare a adus o altă schimbare majoră. Gîrtofan a fost din nou secondantul lui Tempestini și a obținut secundele necesare pentru a ajunge pe podium. Mai mult, și Pițigoi l-a învins pe Barbu, astfel că Barbu pierdea, dintr-un foc, două poziții. Aceasta este ordinea și la a doua vizită în parcul service, în condițiile în care la a doua trecere pe Lueta cei trei s-au clasat exact în ordinea conferită și de ierarhia generală provizorie a raliului. Cei trei sunt însă într-un ecart de numai 8,4 secunde, astfel că totul se joacă pe ultima buclă.

Rezultatele complete le găsiți la http://live.fras.ro/results/raliul-perla-harghitei.

După o trecere prin parcul de service, concurenții vor parcurge pentru ultima dată bucla compusă din specialele Văleni, Sânpaul și Lueta. Cea din urmă va conta și ca Power Stage.

Iubitorii motorsportului care nu se vor afla pe probele speciale pot urmări derularea întrecerilor grație transmisiilor live pe pagina oficială a raliului, www.raliulharghitei.ro.

Raliul Perla Harghitei este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Harghita, Primăria Odorheiu Secuiesc, Pirmăria Lueta. Parteneri:  Perla Harghitei, Toyota prin Eurocar Trading, Amigo&Intercost, Magdolna Impex, Viking Srl, Motul, Transilvania Adventure Park,KeroBike. Li se adaugă partenerii tradiționali precum firma de avocatură Dancea & Asociații, Mastertent, Hotel Târnava, Vari Trans, Brother, Septimia. Nu în ultimul rând, competiția se derulează cu sprijinul I.S.U. Harghita, Serviciul de Ambulanță Harghita și Jandarmeria Harghita.