O lună până la startul în Raliul Perla Harghitei

7 aprilie 2021 - 5 minute de citit

La începutul lunii mai, atenția motorsportului din România se mută în zona Harghitei, unde se desfășoară una dintre cele mai iubite și apreciate etape de raliu din țară. Raliul Perla Harghitei are loc în perioada 7-8 mai și revine exclusiv în jurul Odorheiului Secuiesc în acest an, după ce în 2020 echipajele au avut parte de o cursă mixtă, în județele Brașov și Harghita.

Desfășurat prima dată în 1982, evenimentul se află la ediția cu numărul 29 în acest sezon. Cu o lună rămasă până la startul competiției și cu informațiile oficiale care vor fi publicate în scurt timp, echipajele au început pregătirile pentru următoarea etapă din CNR 2021, Raliul Perla Harghitei. Organizatorii CS Maxx Racing propun în acest sezon un format similar cu anii trecuți, dar și câteva surprize pentru concurenții care se vor alinia la start.

„Salutări de la Harghita tuturor fanilor motorsportului și cititorilor RallyMax. Raliul Harghitei 2021 cuprinde probele clasice de asfalt din județul nostru, în schimb concurenții vor avea parte de o noutate, care va fi publică odată cu apariția documentelor. În acest sezon am pregătit o schimbare în configurația probelor, dar acest lucru rămâne deocamdată o surpriză”,

a spus Ferencz Csaba, organizatorul etapei.

Competiția va avea un program similar cu cel din 2019, debutând cu recunoașterile traseului de concurs miercuri după-masă. Joi, 6 mai, începând cu ora 12:00, este programată conferința de presă, în timp ce echipajele vor continua recunoașterile, ca mai apoi seara să aibă loc prezentarea concurenților în centrul Odorheiului Secuiesc. Shakedown-ul Raliului Perla Harghitei se va desfășura vineri dimineață, începând cu ora 8:00, între localitățile Forțeni și Odorheiu Secuiesc (același sens ca în 2019). Parcul de service va fi amplasat în același loc deja celebru, pe strada Kossuth Lajos, parcul închis va fi organizat în fața Primăriei Odorheiu Secuiesc, în timp ce festivitatea de premiere se va desfășura în Piața Márton Áron.

Raliul Perla Harghitei programează vineri trei probe speciale, spre deosebire de două propuse în trecut. Ziua de sâmbătă va purta echipajele pe cele trei probe clasice, parcurse de 3 ori, competiția totalizând un număr de 113 kilometri cronometrați de asfalt.

„Așteptăm să treacă pandemia deoarece ne dorim să avem la start cât mai mulți concurenți, care să viziteze zona Harghitei. Cred că până atunci va trece și vremea aceasta capricioasă, pentru că la Odorhei ninge în această dimineață. Harghita este un raliu foarte bun pentru concurenții care doresc să culeagă puncte importante în economia campionatului, ținând cont că nu știm ce va fi în viitor, din cauza pandemiei, cum alte raliuri din calendar sunt eliminate. Noi suntem pregătiți și cred că vom avea la start și foarte mulți piloți din Ungaria, care și-au arătat interesul pentru cursă și doresc să fie prezenți. Ne onorează acest lucru și așteptăm toți concurenții cu brațele deschise”,

a încheiat Ferencz Csaba.

Toate detaliile vor fi comunicate oficial de către Federația Română de Automobilism Sportiv, odată cu publicarea documentelor oficiale.

Raliul Perla Harghitei este organizat de CS Maxx Racing cu ajutorul Consiliului Județean Harghita și a Primăriei Municipiului Odorheiu Secuiesc. Partenerii competiției sunt Perla Harghitei, Magdolna Impex, Amigo & Intercost, Septimia Hotels & Spa Resort. Cursa va avea loc cu ajutorul Jandarmeriei Harghita, Poliției Județului Harghita și a Municipiului Odorheiu Secuiesc și ISU Harghita.