Raliul Harghitei 2018, gata de start! Ce spun principalii protagoniști

9 iulie 2018 - 5 minute de citit

Etapa a cincea a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2018 se va desfășura weekend-ul viitor în județul Harghita. Unul dintre raliurile de tradiție ale României, ajuns acum la ediția cu numărul 26, Raliul Perla Harghitei powered by Toyota se desfășoară între 13 și 14 iulie pe un traseu 100% de asfalt având cartierul general în municipiul Odorheiu Secuiesc. Organizatorii de la Raliul Harghitei 2018 au pregătit un traseu cu o lungime totală de 417 km, din care 122 km distanța de parcurs a probelor de clasament.

Sunt în total 12 probe de clasament din care 6 probe speciale distincte, fiecare dintre ele oferind concurenților, dar și publicului, zone deosebit de spectaculoase.

“Toată suflarea automobilistică din zonă așteaptă cu nerăbdare Raliul Perla Harghitei pentru a vedea măiestria piloților, și pentru a lua contact cu mașinile de curse în parcul service. Suntem pregătiți să oferim spectatorilor împreună cu sportivii un show pe cinste mai ales cu proba superspecială Arpad Dietrich care anul aceasta are o configurație nouă, mai frumoasă, iar pentru sportivi mai relaxantă și totodată mai tehnică”, spune Csaba Ferencz, președinte Club Maxx Racing, organizator al raliului.

Calitatea organizării, numărul mare de spectatori prezenți la fiecare ediție și aprecierile din partea publicului și a concurenților au atras anul acesta un nou partener, respectiv MOL România care revine astfel în campionat după o absență de peste 13 ani.

“Carburanţii MOL EVO sunt cel mai potrivit partener pentru acest tip de competiţii intense în care maşina trebuie să performeze impecabil. Le urăm succes participanţilor şi, cu siguranţă, vom asista la un eveniment memorabil”, a declarat Levente Borvíz, Head of Retail MOL Romania.

Simone Tempestini, campion mondial juniori 2016 & liderul campionatului:

“Raliul de la Harghita are un asfalt plăcut fiind un raliu unde este nevoie de o precizie ridicată la pilotaj. Majoritatea probelor sunt scurte și nu permit greșeli, dacă pierzi timp nu mai recuperezi. Odorheiu Secuiesc este un oraș care de fiecare dată ne-a primit frumos și a fost o plăcere să fim acolo. Deși este un oraș mic, pasiunea pentru motorsport este una foarte mare”

Bogdan Marișca, deținătorul titlului național:

“Bucin este o probă grea, mai ales dacă vremea devine schimbătoare, dar pentru mine Lueta e cea mai importantă și cea mai tehnică, una dintre cele mai frumoase probe din campionat. Mergem fară miză, și ne dorim să ajungem la final fără probleme. Un raliu plăcut, iar spectatorii din zonă merită cu prisosință această poveste.”

Vali Porcisteanu, locul 2 în sezonul 2018:

“Îmi doresc să păstrez prestațiile bune de la ultimele două etape de macadam. Am început să am încredere în mașină și să o exploatez mai bine. Mai sunt finețuri de reglat dar sper să continui „setările” odată cu etapa de la Harghita. Imi doresc să nu plouă pentru a ne putea bucura de prezența cât mai multor spectatori pe marginea probelor”

Titi Aur (octuplu campion național):

“Din probele actuale am facut Praid (actualul Bucin) în Raliul Tîrgu Mureș, o probă de mare viteză. Aceasta este și proba mea preferată. Obiectivul meu este să trec cu bine de acest raliu, m-am acomodat cu mașina și sper să mă apropii și mai mult de limită, deși a fost mai greu decât mi-am imaginat. Vreau să mă țin aproape de locurile bune.”

Clasament general CNRD 2018 după 4 etape, înainte de Raliul Harghitei 2018
1. Simone TEMPESTINI 124
2. Valentin PORCIȘTEANU 121
3. Dan GÎRTOFAN 93
4. Bogdan MARIȘCA 66
5. Manuel MIHALACHE 54
6. Constantin AUR 47
7. Gergo SZABO 35
8. Florin TINCESCU 22
9. Sorin BADEA 21
10.Alexandru PIȚIGOI 19