Raliul Perla Haghitei 2018 – Simone Tempestini lider după PS 6

14 iulie 2018 - 4 minute de citit

Simone Tempertini continuă să conducă în clasamentul general al Raliului Perla Haghitei 2018 după parcurgerea a șase probe speciale din totalul de 12.

Rolul de deschizător de drum, și specificul foarte rapid al probei nu l-au avantajat însă pe Tempestini care a încheiat primul sector de clasament al zilei pe poziția a patra. Victoria pe prima probă specială a zilei secunde i-a revenit însă lui Dan Gîrtofan (Skoda Fabia R5), pilotul brașovean semnând astfel prima sa victorie de PS în acest raliu. O evoluție bună a avut și Alexandru Pițigoi care încheia proba la puțin peste două secunde, în timp ce Marișca s-a clasat pe trei. Tempestini continua însă să rămână lider după patru probe speciale cu un avans de 11,4s.

Prima trecere pe proba specială 5 (Sânpaul 1 de 6,2km) avea însă să fie cu ghinion pentru Dan Gîrtofan și Tudor Mârza, cei doi ieșid spectaculos în decor, mașina rostogolindu-se de mai multe ori în afara drumului. Din fericire atât pilotul cât și copilotul au scăpat nevătămați ieșind din mașina avariata pe propriile picioare. Din nefericire însă câteva minute mai târziu, în acleași loc, au ieșit violent în decor echipajul cu numărul 15 Norbert Maior și Francesca Maior (Peugeot 106). În urma accidentului soldat cu răsturnarea de mai multe ori a mașinii a fost solicitată intervenția ambulanței deși ambii au ieșit din mașină pe propriile picioare. Medicii sosiți la fața locului au constatat că sunt stabili hemodinamic și în afara oricărui pericol, dar au fost trimiși pentru investigații suplimentare la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc. Ca urmare a acestui incident raliul a fost neutralizat pentru mai multe zeci de minute fiind necesară sosirea la fața locului a altor ambulanțe și reinstalarea dispozitivului de securitate. Raliul s-a reluat în regim de etapă pentru toți concurenții care nu au luat startul pe PS 4,5,6 – aceștia venind în odorheiu Secuiesc pentru cel de-al doilea parc de service al zilei.

Singurii concurenți care au efectuat toate cele trei probe speciale ale zilei au fost Tempestini, Marișca, Tincescu și Constantin Aur, ceilalți concurenți primind un timp din oficiu care va fi recalculat după parcurgerea celei de-a doua bucle a raliului. Decizie comunicată de conducerea cursei:

„ In concordanta cu art. 39 din Regulamentul Cadru CNRD, echipajelor care au oprit la locul incidentului li se aloca timpul de 3:40 min, urmand ca dupa parcurgerea PS 8 sa li se acorde pe PS 5 timpul realizat pe PS 8.”

După primele șase probe speciale lider rămâne Simone Tempestini care a câștigat PS 5 și PS6 (Lueta 1) și care a acumulat un avans de peste 26s față de Bogdan Marișca. Locul trei este deocamdată ocupat de Florin Tincescu la peste 1m39s de lider.

Raliul s-a reluat și se desfășoară acum conform graficului, concurenții îndreptându-se către start PS 7 (Văleni 2).