Raliul Perla Harghitei 2017 – ETAPĂ CRUCIALĂ PENTRU TITLU

22 iunie 2017 - 7 minute de citit
  • Ultimele pregătiri pentru etapa a 5-a a sezonului 2017 care contează pentru Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2017, Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice Dunlop 2017 și Campionatul Național Rally 2 Dunlop 2017
  • Eveniment de mare tradiție în motorsportul românesc, Raliul Perla Harghitei a ajuns la cea de-a 25-a ediție
  • Un raliu important pentru soarta titlurilor naționale

Odorheiu Secuiesc, 21 iunie 2017 Cu mai puțin de o lună până la start, organizatorii celei de-a cincea etape a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2017 au prezentat documentele oficiale ale întrecerii, potrivit regulamentelor în vigoare.

Ultima etapă din CNR Dunlop 2017, înainte de pauza de vară, Raliul Perla Haghitei se va desfășura între 14-15 iulie la Odorheiu Secuiesc.

Aceasta contează ca etapă a CNR Dunlop 2017, CNRVI Dunlop 2017, respectiv CNR2 Dunlop 2017 – sezon aflat la prima ediție- campionate desfășurate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Organizat de Clubul Sportiv Maxx Racing, condus de Csaba Ferencz, Raliul Perla Harghitei aniversează un sfert de secol de prezență pe scena motorsportului românesc, o performanță în sine dacă luăm în considerare că Odorheiul Secuiesc nu are forța economică a marilor orașe care au dispărut din campionat în ultimul timp.

Raliul Perla Harghitei este dovada că pasiunea pentru sport poate depăși orice inconvenient de ordin demografic sau economic atunci când scopul de a promova valorile comunității locale atrage de aceeași parte organizatori, autorități și parteneri locali.

„Sunt extrem de fericit că Raliul Perla Harghitei a ajuns la ediția de un sfert de secol, lucru care înseamnă foarte mult pentru noi. Totodată trebuie precizat că numai edițiile desfășurate începând cu 2013 au fost organizate de noi, edițiile anterioare fiind organizate de domnul Arpad Dietrich, mentorul nostru. În toți acești ani autoritățile locale ne-au ajutat de fiecare dată fără să avem niciun fel de probleme considerând că mediatizarea oferită de competiție și atragerea a cât mai multor echipaje la start este benefică pentru imaginea locurilor pitorești din  Harghita.”, Csaba Ferencz, Președintele CS Maxx Racing

Schimbarea majoră introdusă anul trecut în organizarea acestui raliu, respectiv trecerea de la macadam la asfalt este completată anul acesta de modificarea datei de desfășurare, raliul fiind mutat din octombrie în iulie, o schimbare extrem de benefică din punctul de vedere al spectacolului sportiv.

Repoziționarea etapei la mijlocul sezonului competițional asigură Raliului Perla Harghiteio importanță specială dat fiind faptul că aici lupta pentru titlurile puse în joc ar putea lua o întorsătură spectaculoasă.

În plus, traseul marcat de peisaje superbe, perioada vacanței de vară și vremea frumoasă au darul de a atrage pe marginea probelor speciale un număr record de spectatori, fapt favorizat și de poziția geografică centrală a raliului în raport cu marile centre automobilistice precum Brașov, Cluj, Sibiu sau București.

Este de asemenea pentru prima dată când Raliul Perla Harghitei găzduiește în paralel cu etapa CNR Dunlop și etape ale noilor campionate introduse de către Federația Română de Automobilism Sportiv anul acesta cu scopul promovării și deschiderii acestui sport și către alte ramuri și categorii de buget: Campionatul de Raliuri Pentru Vehicule Istorice, respectiv CNR 2 Dunlop.

Raliul Perla Harghitei 2017 se desfășoară pe durata a două zile de concurs, respectiv 14-15 iulie, pe un traseu de asfalt 100%, concurenții având de parcurs o distanță totală de 419km (CNRD), respectiv 277 (CNR2), traseu care inlcude 12 probe de clasament (123km) pentru CNRD și CNRVI, respectiv 10 probe de clasament (82km) pentru CNR 2.

  • Raliul începe Vineri, 14 iulie la ora 14.30, prima zi  inlcuzând trei probe speciale. Prima, Bucin, în lungime de aproape 30 km este și cea mai dificilă din întreg raliul. De la ora 19.00 este programată proba Super Specială desfășurată pe un nou traseu din centrul locațității Odorheiu Secuiesc.
  • Ziua a doua, Sâmbătă, 15 iulie, incepe de la ora 8.30 și are un traseu cu o configurație de tip buclă din trei probe de clasament, care se repetă de câte trei ori. Punctul de maximă atracție este cea de-a treia probă a acestei bucle, Lueta de 13,7km lungime, care la cea de-a treia trecere are și rolul de Power Stage. Aceasta înseamnă că piloții vor primi puncte suplimentare în funție de locul ocupat la finalul acestei probe, puncte care se adaugă la cele obținute în Clasamentul General.

Astfel, cu un traseu mai mult decât interesant, cu un format compact și peisaje de poveste, Raliul Perla Harghitei promite să se desfășoare pe o vreme frumoasă care să facilieze afluența publicului.

După primele patru etape de clasament și după răsturnările de situație din etapa a patra încheiată cu victoria lui Simone Tempestini, campion mondial en-titre la WRC Junior și dublu campion național, lupta pentru titlul rămâne deschisă, ceea ce va atrage cu siguranță nu doar un număr mare de concurenți la start ci și un public numeros.

Pentru informații legate de acreditarea de presă, prorgamul raliului, precum și alte informații utile despre Raliul Perla Harghitei găsiți accesând site-ul oficial al competiției: https://www.raliulharghitei.ro/acreditare-media

Tags: , , ,