Raliul Perla Harghitei la ora ultimelor preparative

6 iulie 2019 - 4 minute de citit

Organizatorii Raliului Perla Harghitei, competiție care se va desfășura în perioada 12-13 iulie, fac ultimele retușuri pentru ca ediția cu numărul 27 a întrecerii să confirme trendul ascendent din ultimii ani. Și au alături un număr tot mai mare de parteneri care au decis să se implice pentru a o transforma într-un eveniment nu doar pentru comunitatea locală, ci și pentru Campionatul Național de Raliuri Dunlop.

O săptămână ne mai desparte de startul pe prima probă specială a Raliului Perla Harghitei. Competiția a ajuns la ediția cu numărul 27 și contează ca a patra etapă în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Campionatul Național Rally 2 Dunlop și Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice, întreceri derulate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Evident, pregătirile au intrat în linie dreaptă, dorința organizatorilor fiind ca întrecerea să ridice ștacheta din toate punctele de vedere.

”Este un eveniment de referință pentru comunitatea locală, județul Harghita și Odorheiu Secuiesc, și nu am lăsat vreun detaliu la voia întâmplării. Ne dorim să le oferim tuturor celor care vor participa la eveniment, sportivi, echipe tehnice, oficiali, dar și fanilor, să aibă parte de un sfârșit de săptămână de neuitat”,

a precizat Csaba Ferencz, Președinte Club Maxx Racing, organizator al raliului.

Pe aceiași lungime de undă sunt autoritățile locale, dar și partenerii tradiționali. Cărora li s-au adăugat și nume noi, care-și doresc să sprijine acest demers.

”Ne bucură faptul că în acest an se va număra printre sponsori și Motul, un nume de referință în domeniul produselor de lubrifianți pentru motociclete și autovehicule. Motul, specialist în lubrifianți, înființat în 1853, este renumit datorită implicării în competițiile de motorsport, la nivel mondial”,

a declarat Csaba Ferencz.

Natura, aventură și grijă față de mediu

Motul nu reprezintă însă singura noutate de data recentă. Transilvania Adventure Park a decis să se înscrie pe lista sponsorilor și va oferi vouchere în valoare de 1.200, 1.000 și 800 de euro pentru cei mai buni sportive din Raliul Perla Harghitei. Acestea vor putea fi utilizate pentru teambuilding-uri sau sub formă de servicii pentru cei care-și doresc o porție zdravănă de aventură în natură.

Și pentru că atât organizatorii și sponsorul principal, Perla Harghitei, cît și autoritățile locale și ceilalți parteneri pun preț pe natură și grija față de mediu, în rândul celor care se implică în buna desfășurare a acestei întreceri și-a mai găsit loc un nume nou. Este vorba despre KeroBike, care va oferi o flotă de biciclete electrice Haibike. Acestea urmează să fie folosite de către sportivi, mecanici și oficialii echipelor, dar și de către echipa organizatorică, pentru a-i facilita deplasări cât mai eficiente și prietenoase cu mediul.