Răsturnare de ierarhie în Raliul Perla Harghitei

8 octombrie 2016 - 2 minute de citit

Speciala Bucin, prima a zilei secunde a Raliului Perla Harghitei, a dus la schimbarea liderului. Gergo Szabo a trecut la conducere, urmat de Simone Tempestini și Dan Gîrtofan, pilotul care terminase pe prima poziție ziua de ieri.

Încă înaintea startului în Raliul Perla Harghitei concurenții nominalizau proba Bucin drept una care se poate dovedi decisivă în economia competiției. Nimic surprinzător în condițiile în care vorbim despre o secțiune cronometrată de 28,84 km, proba fiind, de altfel, și cea mai lungă dintre cele desfășurate pe asfalt în actualul sezon al Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Ei bine, plecat primul, Dan Gîrtofan a reușit doar al patrulea timp, la 45,8 secunde de câștigătorul specialei, Simone Tempestini, și la 38,6 de Gergo Szabo. Gergo a devenit noul lider, cu un avans de 12,7 secunde în fața lui Simone, în timp ce Gîrtofan a ajuns pe poziția a treia.

A doua probă a dimineții, Liban, a fost adjudecată de Szabo, care a mai pus o zecime la ecartul față de Simone. Viorel Ivan a fost surpriza plăcută a specialei, adjudecându-și locul 3 cu o Dacia Logan, în timp ce Gîrtofan, sosit al patrulea, a mai pierdut 7,9 secunde față de lider și are acum de recuperat 31,7 secunde.

Simone Tempestini rămâne lider la două roți motrice, întrecere în care Teslovan a reușit să-l devanseze pe Filip și să urce pe locul secund. La Clasa 9 avem un nou lider, în persoana lui Sebastian Barbu, podiumul fiind completat de Csongor Szabo și Raul Badiu.

Concurenții mai au de parcurs șase probe speciale, urmând să evolueze de două ori pe succesiunea de secțiuni competitive pe care au concurat și ieri, Văleni, Sânpaul și Lueta. Sosirea primului echipaj este programată la 19:06.
Raliul Perla Harghitei este etapa a opta și ultima în Campionatul Național de Raliuri Dunlop și Campionatul Național Rally2 Dunlop, competiții organizate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.