Sibiu Racing Team tinteste victoria in CNR-D. Indiferent de rezultat, vom ramane cu fruntea sus

6 octombrie 2016 - 6 minute de citit
  • Raul Badiu si Gabriel Lazar se intorc la comenzile Daciei Logan pentru ultima etapa din CNR-D 2016
  • Sebastian Barbu si Razvan Hulea vor face trecerea in cadrul clasei 9 pentru aceasta etapa
  • Dragos Dinu si Ciprian Solomon au fost cooptati in cadrul team-ului sibian, cei doi atacand victoria la clasa 11

Ultima etapa a sezonului 2016 din cadrul Campionatului National de Raliuri-Dunlop va fi si in acest an binecunoscuta cursa din judetul Harghita, Raliul Perla Harghitei 2016.

Echipa Sibiu Racing Team, este o echipa noua, care a participat prima data in sezonul 2015. Din pasiune pentru Motorsport, din felul in care s-a mobilizat, a reusit sa creeze o echipa adevarata, unita si care de mult nu a mai fost in Romania, unde glumele si fair-play-ul sunt la ele acasa. In urma rezultatelor obtinute la Iasi, Sibiu Racing Team a redevenit lider in clasamentul general pe echipe. Avansul fragil in fata contracandidatilor i-a facut pe membrii team-ului sibian sa ia unele decizii in privinta alcatuirii echipei pentru ultima etapa, in contextul in care la start nu pot fi prezenti Sorin Badea, Rares Tomita si Calin Bucur. Acestia cu siguranta vor fi cu suflteul alaturi de noi, ne vor sustine, asa cum au facut-o de fiecare data. “ Desi era programat in calendar sa particip la acest raliu, am preferat sa trag pe dreapta si sa-mi sustin echipa. Fiind reprezentat Hankook in Romania, eu trebuie sa ii indrum sa faca cele mai bune alegeri la anvelope si asta este unul dintre motivele pentru care am ales sa nu concurez. Nu poti sa participi si sa faci treaba, echipa este mult mai importanta pentru mine decat placerea de a pilota.” a declarat Calin Bucur, unul din fondatorii Sibiu Racing Team.

Raul Badiu si Gabriel Lazar vor reveni la comenzile Daciei Logan pentru ultima etapa a sezonului. Dupa cum ne-a marturisit insusi navigatorul echipajului, Gabi Lazar, cei doi vor veni la aceasta etapa doar cu gandul de-a obtine cat mai multe puncte pentru echipa: “Dupa etapa de la Iasi unde am reusit sa castigam cel de-al doilea titlu consecutive la categoria 2RM, ne intoarcem din nou la “batranul” Logan pentru ultima etapa a sezonului. Luam startul la Raliul Harghitei cu un singur obiectiv, acela de a aduna cat mai multe puncte posibile pentru echipa. Le multumim din suflet tuturor celor care au crezut in noi si ne-au sustinut in acest sezon.”

Sebastian Barbu si Razvan Hulea continua sa ne surprinda in sezonul 2016, cei doi luand hotararea de a se alinia la startul etapei Harghitene la bordul unui Suzuki Swift Sport, masina incadrata la clasa 9. Sebi a luat contact cu masina in cadrul unei mici sesiuni de teste, fiind incantat de ritmul obtinut cu aceasta: “Plecam la Harghita cu ganduri bune, ne-am pregatit si o sa facem o figura frumoasa. Masina este intr-o stare buna, noi la fel, sper ca vremea sa fie si ea cat mai buna ca sa putem avea parte de un aflux mare de spectatori.”

La capatul unui sezon presarat cu multe ghinioane, lui Alex Ardelean si Horatiu Baltador nu le ramane decat sa atace din primii kilometri in aceasta ultima cursa a sezonului 2016. “Plecam la Harghita cu moralul foarte ridicat dupa testele effectuate in weekend, unde, impreuna cu echipa de asistenta tehnica a lui Iulica Nita am reusit sa aducem setarile Suzuki-ului pe placul nostru. Este un raliu la care participam exclusiv pentru echipa, deci o sa mergem foarte tare. Echipa are nevoie de noi toti pentru a putea reedita performanta din 1986, cand o echipa din Sibiu a fost ultima oara campioana in clasamentul pe echipe. Asadar, va asteptam pe marginea probelor pentru a ne sustine!”, a declarat Horatiu Baltador.

Andrei Mitre si Bogdan Iancu, cel mai constant echipaj sibian, au ca obiectiv pentru aceasta etapa o clasare cat mai buna in cadrul clasamentului rezervat juniorilor, dupa cum ne-a declarat Andrei: “Raliul Perla Harghitei este un raliu pe care l-am parcurs si anul trecut, dar intr-o alta configuratie. Anul acesta vom parcurge noile probe de asfalt, avand ca obiectiv principal obtinerea unui rezultat cat mai bun in categoria juniorilor, pentru a ne pastra pozitia secunda, totodata vom incerca sa aducem cat mai multe puncte si echipei pentru a ramane in fruntea clasamentului.”

Surpriza majora din cadrul team-ului sibian la aceasta etapa este cooptarea simpaticului pilot bucurestean, Dragos Dinu, alaturi de experimentatul copilot, Ciprian Solomon. Chiar daca in general nu participa decat la etapele de macadam, Dragos Dinu a facut o exceptie si va fi prezent si pe probele de asflat din judetul Harghita. “In general nu particip decat la etapele de macadam, insa, avand in vedere pozitia mea in cadrul clasei 11 am hotarat sa fac o exceptie. Voi lua startul in aceasta etapa alaturi de experimentatul Ciprian Solomon, avand ca obiectiv victoria la clasa si o pozitie cat mai fruntasa in clasamentul general. Ma bucur ca am primit aceasta propunere din partea Sibiu Racing Team, daca ne aducem aminte ultima data cand am facut parte dintr-o echipa am reusit sa obtinem victoria, in 2014, tot la Harghita. Sper ca istoria sa se repete!”

Tags: , , ,