Simone Tempestini a câștigat Raliul Perla Harghitei

10 octombrie 2015 - 4 minute de citit

Pilotul Napoca Rally Academy a câștigat 8 probe speciale dintre cele 10 programate și s-a impus cu o diferența de 1:04,8 secunde în fața celui de-al doilea clasat.

Dan Gîrtofan și-a trecut în cont primul ”scratch” cu noua sa mașină, Skoda Fabia R5, și, după ce l-a devansat pe Gergo Szabo pe toate specialele buclei secunde, a terminat raliul pe locul 2.

Gergo Szabo urcă pe treapta a treia a podiumului și devine vicecampion național.

Photo: Szabó Attila

Photo: Szabó Attila

 

Pe bucla secundă a ultimei zile a Raliului Perla Harghitei, ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2015, Simone Tempestini și-a mai adjudecat două victorii de probă specială. Apoi, cu succesul asigurat, a încheiat speciala de final doar pe poziția secundă, însă și-a trecut în cont victoria cu un avans de peste un minut în fața celui de-al doilea clasat.

Mi-a plăcut mult traseul, m-am simțit foarte bine și mă bucur că am reușit să închei sezonul cu un nou succes.

a declarat, la final, Simone, care a obținut în premieră titlul național și a devenit cel mai tânăr pilot care-și trece în cont performanța.

Firesc, de un real interes s-a bucurat disputa pentru locul secund în acest raliu, cu atât mai mult cu cât miza era și poziția similară în ierarhia de final de sezon a Clasei 2. Pornit cu un handicap de 7,2 secunde, Dan Gîrtofan a reușit să îl devanseze pe fiecare dintre cele trei probe pe Gergo Szabo și, mai mult, pe PS10 a izbutit să își treacă în cont și prima victorie de probă specială cu noua sa mașină, Skoda Fabia R5. Drept urmare, brașoveanul a încheiat competiția pe poziția secundă, la 8 secunde de Szabo, loc pe care termină și în ierarhia 2015 a Clasei 2.

Fiind vorba despre primii kilometri cu noua mașină, principalul nostru obiectiv în acest raliu era acomodarea cu noul material de concurs. Iată însă că am reușit chiar mai mult decât atât și, evident, nu pot decât să mă bucur pentru acest superb final de sezon.

a spus, la sosirea în parcul de service, Gârtofan.

Gergo Szabo a încheiat întrecerea pe locul 3 și devine vicecampion național. Clasat al patrulea și câștigător al Clasei 3 în Raliul Perla Harghitei, Edwin Keleti completează podiumul ierarhiei absolute a întrecerii naționale.

Marco Tempestini, Manu Mihalache, Florinel Tincescu, Florin Crișan, Zoltan Juhos și Lovasz Pal au completat Top 10 în acest raliu. Adrian Răspopa s-a impus la două roți motrice și la Clasa 5, în timp ce Vlad Cosma s-a clasat primul la Clasa 9 și în Cupa Suzuki, iar Norbert Maior și-a trecut în cont victoria în Cupa Dacia.

Raliul Perla Harghitei s-a desfășurat în perioada 9 – 10 octombrie și a reprezentat etapa a opta din Campionatul Național de Raliuri Dunlop desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). Raliul Perla Harghitei este un eveniment organizat de MAXX Racing în parteneriat cu Primăria Municipiului Odorheiu Secuiesc și Consiliului Județean Harghita.

Sponsori: Perla Harghitei, Serendipity, Septimia, Magdolna Impex Srl, Hotel Târnava, Amigo&Intercost.

Tags: