Simone Tempestini câștigă Raliul Perla Harghitei!

8 octombrie 2016 - 2 minute de citit

Ultima specială a decis învingătorul ediției din acest an a Raliului Perla Harghitei, competiție care a revenit cu acest prilej pe asfalt. Simone Tempestini și-a adjudecat victoria și a fost urmat de Dan Gîrtofan și Edwin Keleti. Gergo Szabo, lider pînă înaintea ultimei speciale, a făcut pană și a terminat pe locul 6.

simone-tempestini-ba-1Ultima buclă a raliului, derulată pe succesiunea de probe Văleni-Sânpaul-Lueta, l-a avut drept protagonist pe Dan Gîrtofan, care și-a adjudecat toate cele trei speciale, ajungând astfel la un total de 6 ”scratch”-uri. Despărțiți de doar trei zecimi la plecarea din parcul de service, Gergo Szabo și Simone Tempestini s-au concentrat pe duelul direct, care avea drept miză învingătorul întrecerii. Szabo i-a luat o zecime de secundă lui Simone pe PS10, pentru ca pe proba imediat următoare Tempestini Jr. să replice și să reducă ecartul la 0.2 secunde. Pe ultima probă, Szabo a făcut pană, a pierdut 4:59,9 și a căzut până pe locul șase, în timp ce Simone și-a adjudecat un nou succes, cel de-al șaselea din acest an în care a cucerit al doilea titlu național absolut consecutiv.

hr-rally-16-superspecial-ba-2Gîrtofan a obținut locul secund, în timp ce ultima treaptă a podiumului i-a revenit lui Edwin Keleti. La două roți motrice trioul fruntaș este compus din Tempestini, Adrian Teslovan și Alexandru Filip, iar la Clasa 9 pe podium vor urca Sebastian Barbu, Raul Badiu și Csongor Szabo, primii doi fiind câștigătorii etapei în competițiile monomarcă dedicate automobilelor Suzuki, respectiv Dacia.

Raliul Perla Harghitei a reprezentat etapa a opta și ultima în Campionatul Național de Raliuri Dunlop și Campionatul Național Rally2 Dunlop, competiții organizate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.